Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegronden

 

De gemeente Roerdalen is voornemens om gemeentegrond te verkopen aan een particulier. Het gaat om een reststrook (groenstrook) gelegen aan de noordwestelijke zijde van adres Hoofdstraat 63 in Posterholt. Het perceel is kadastraal bekend als Posterholt, sectie D, nummer 3289 (ged.). De betreffende particulier is op grond van onderstaande criteria als enige serieuze gegadigde voor de gronden aangemerkt.

 

Criteria

Voor de verkoop van deze reststrook gelden de volgende criteria:

  • 1.

    De reststrook wordt alleen verkocht aan de eigenaar van een perceel dat grenst aan de reststrook;

  • 2.

    De reststrook heeft de bestemming ‘Groen’, ‘Tuin’, ‘Verkeer’, ‘Wonen’ of ‘Maatschappelijk’.

    •  

    Reststroken met de bestemming ‘Verkeer’ worden alleen als reststrook verkocht als:

    • het perceel feitelijk in gebruik is als reststrook;

    • het perceel niet is aangemerkt als openbaar volgens de Wegenwet;

    • hen trottoir geen deel uitmaakt van de reststrook.

    Reststroken met de bestemming ‘Wonen’ worden alleen als reststrook verkocht als na samenvoeging met het bestaande perceel geen mogelijkheid ontstaat om een nieuw hoofdgebouw te bouwen;

  • 3.

    Verkoop van de reststrook leidt niet tot onaanvaardbare aantasting van de groene- en ruimtelijke structuur.

 

Onderbouwing

  • 1.

    De reststrook gemeentegrond grenst aan het perceel waar particulier eigenaar van is;

  • 2.

    De reststrook heeft de bestemming ‘Verkeer’. Het betreffende perceel is op dit moment feitelijk in gebruik als reststrook/groenstrook en niet aangewezen als ‘openbaar’ in de zin van de Wegenverkeerswet. Op een deel van het perceel is een trottoir gelegen. Dit deel van het perceel wordt echter niet verkocht en blijft eigendom van de gemeente, waardoor het trottoir geen deel uitmaakt van de reststrook die verkocht wordt.

  • 3.

    Het betreffende perceel sluit aan op het perceel dat eigendom is van de particulier en wordt betrokken bij de tuin van de particulier. Een deel van het perceel kadastraal bekend als Posterholt, sectie D, nummer 3289 (ged.) blijft als groenstrook in eigendom van de Gemeente. De hoeksituatie op de Hoofdstraat/Nieuw Holsterweg verandert daarom niet. Hierdoor leidt de verkoop van de reststrook niet tot onaanvaardbare aantasting van de groene- en ruimtelijke structuur.

 

Termijn

Andere potentiële gegadigden kunnen zich binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie schriftelijk melden bij de gemeente via info@roerdalen.nl onder vermelding van ‘Verkoop gemeentegrond’. Daarbij dient gemotiveerd te worden dat de potentiële gegadigde ook in aanmerking kan komen voor de gronden.

 

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via het e-mailadres info@roerdalen.nl of via het algemene telefoonnummer 0475-538888. Vraagt u dan naar Jeroen Schreurs.

 

Publicatie

Deze publicatie wordt gedaan naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad van 26 november 2021.

 

10-06-2022

Naar boven