Wijziging Huisvestingsverordening Deventer 2022

Burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer maken bekend dat, overeenkomstig afdeling 3.4 Uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), van donderdag 9 juni 2022 tot en met woensdag 20 juli 2022 de ontwerp-Verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening Deventer 2022 (1e wijziging) voor inspraak ter inzage ligt.

De ontwerp-verordening wijzigt de Huisvestingsverordening door het toevoegen van regels over opkoopbescherming. Bestaande koopwoningen met een WOZ-waarde tot € 355.000 worden in aangewezen gebieden beschermd tegen het opkopen van dergelijke woningen voor verhuur. Aangewezen gebieden zijn Binnenstad, Voorstad, Rivierenwijk, Keizerslanden, Zandweerd, Colmschate-Noord en Colmschate-Zuid. Voor het verhuren van woningen die onder de opkoopbescherming vallen wordt een vergunningstelsel ingevoerd. De verordening geeft regels in welke gevallen een verhuurvergunning opkoopbescherming kan worden verleend.

Ook is de bestuurlijke boete toegevoegd aan de Huisvestingsverordening. Daardoor kunnen burgemeester en wethouder bij overtreding van bepalingen van de Huisvestingsverordening een bestuurlijke boete opleggen.

U kunt de ontwerp-verordening tot wijziging van de Huisvestingsverordening Deventer 2022 (1e wijziging) vinden in de bijlage oftijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Zienswijze:

Tijdens de inzagetermijn kunt u op verschillende manieren een zienswijze indienen:

  • 1.

    Digitaal via zienswijze indienen via www.deventer.nl/zienswijze (u vult het digitale formulier in);

  • 2.

    Schriftelijk bij Burgemeester en Wethouders van Deventer, Postbus 5000, 7400 GC Deventer, onder vermelding van ‘zienswijze’ gevolgd door het onderwerp ‘ontwerp-verordening wijziging Huisvestingsverordening’

  • 3.

    Mondeling door via het telefoonnummer 14 0570 een telefonische afspraak te maken voor het indienen van uw mondelinge zienswijze.

Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Naar boven