Voorbereidingsbesluit ‘Geitenhouderijen’ vastgesteld

De gemeenteraad heeft op 1 juni 2022 besloten om een voorbereidingsbesluit te nemen voor het hele grondgebied van de gemeente Groningen. Een voorbereidingsbesluit voorkomt ongewenste ontwikkelingen op het gebied van bouwen en gebruik van grond en water. Het is nodig omdat het tijd kost om een nieuw bestemmingsplan te maken waarin dit nieuwe beleid is geregeld. Het gebied waar het om gaat is aangegeven op een kaart die bij het voorbereidingsbesluit hoort.

Waarom is dit besluit genomen?

Dit voorbereidingsbesluit volgt het eerder in 2021 vastgestelde voorbereidingsbesluit op. Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat binnen het grondgebied een aanhoudingsplicht (een tijdelijk verbod) geldt voor het bouwen en uitbreiden van geitenhouderijen. En voor geheel of gedeeltelijk veranderen van bestaande agrarische bedrijven naar een geitenhouderij.

Het voorbereidingsbesluit geldt voor een periode van een jaar en start met ingang van 10 juni 2022.

Waar kunt u het bekijken? 

U kunt het voorbereidingsbesluit hier bekijken met ingang van 10 juni 2022:

  • 1.

    De landelijke website ruimtelijkeplannen.nl. De code die u bij het zoeken kunt invullen is NL.IMRO.0014.VB044Geitenhou2022-vg01.

  • 2.

    De gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/voorbereidingsbesluiten.

  • 3.

    Het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. U kunt een afspraak maken via gemeente.groningen.nl/bestemmingsplan-inzien.

Tegen dit besluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

Groningen, 9 juni 2022

Naar boven