Vaststelling bestemmingsplan Cattenbroekerdijk 44

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Cattenbroekerdijk 44 gewijzigd heeft vastgesteld op 23 mei 2022.

Het agrarische gebruik van het perceel Cattenbroekerdijk 44 in Linschoten is beëindigd. Volgens het bestemmingsplan wordt de bestemming veranderd in ‘Wonen’ en ‘Tuin’. De bestaande agrarische bedrijfswoning wordt een zelfstandige woning en wordt vergroot. Er mogen op het perceel ook (met gebruikmaking van bestaande bebouwing) enkele nevenfuncties worden ontplooid, namelijk:

• een theetuin;

• een kleine vergaderlocatie (maximaal 30 m2);

• verhuur van kano’s, roeiboten en fietsen;

• eventueel een aan-huis-gebonden beroep.

Er heeft een kleine wijziging plaatsgevonden ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Naar aanleiding van een zienswijze van Vitens is de grondwaterbeschermingszone beter vastgelegd in het bestemmingsplan.

Terinzagelegging

Van 15 juni 2022 tot en met 26 juli 2022 ligt het bestemmingsplan inclusief bijbehorende stukken op werkdagen ter inzage bij de publieksbalie van het Huis van Montfoort (stadskantoor), Kasteelplein 5 te Montfoort. Ook is het plan digitaal raadpleegbaar via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl

(identificatienummer: NL.IMRO.0335.BPCattenbroedijk44-VG01).

Beroep

Belanghebbenden kunnen met ingang van 15 juni 2022 tot en met 26 juli 2022 beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden waarop het beroep rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Er wordt een griffierecht geheven.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een voorlopige voorziening kan door de voorzitter worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een beroepschrift is ingediend en een verzoek om een voorlopige voorziening is aangevraagd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met opnemen met de heer F. Plate via het algemene nummer (0348) 476400 of via RO@Montfoort.nl

 

Naar boven