Omgevingsvergunning uitgebreide procedure bouw woonzorggebouw met 29 appartementen aan de Kennedylaan 8 Bergeijk

Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2022 besloten medewerking te verlenen aan de aanvraag om omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan voor de bouw van een woonzorgcomplex met 29 appartementen op adres Kennedylaan 8 in Bergeijk.

Inhoud

Moeskops Bouwbedrijf BV, Kennedylaan 10 in Bergeijk heeft een verzoek ingediend voor de herontwikkeling van hun burgerwoning aan de Kennedylaan 8 naar een woonzorggebouw met 29 onzelfstandige appartementen. Daarin wordt dan 24-uurs zorg verleend aan ouderen met psycho-geriatrische aandoeningen zoals dementie. Hiervoor moet de bestemming van de burgerwoning wijzigen in een maatschappelijke bestemming met een groter bouwvlak voor het woonzorggebouw. De gemeenteraad heeft op 25 november 2021 een definitieve verklaring van geen bedenkingen voor het plan afgegeven. Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zijn zienswijzen ingebracht. De omgevingsvergunning is gewijzigd ten opzichte van de ontwerp-omgevingsvergunning.

Inzage

De omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van vrijdag 21 januari 2022 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van de stukken moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497 - 551 455) of via de receptie. De omgevingsvergunning is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen (via ropubliceer, waarbij geen reacties digitaal ingediend kunnen worden) en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u de omgevingsvergunning onder meer vinden via het identificatienummer NL.IMRO.1724.OVBken1102-VAST. Tegen vergoeding kan een exemplaar van de stukken worden verkregen.

Beroep

Binnen de termijn van ter inzage legging kan een beroepschrift tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning worden ingediend. De omgevingsvergunning treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Het beroep kan worden ingesteld door degenen die zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebben ingediend, door niet-belanghebbenden die een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning hebben ingediend, en door niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp-omgevingsvergunning.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank Oost-Brabant, Sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Een beroepschrift schorst de werking van de omgevingsvergunning niet. Daarvoor moet naast het beroepschrift bij de Rechtbank Oost-Brabant een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Oost-Brabant, op bovenstaand adres. Voor de behandeling van een beroepschrift of een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

U kunt een beroep- of verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze voorwaarden. U kunt ook contact opnemen met rechtbank Oost-Brabant in 's-Hertogenbosch. Het telefoonnummer is 073 - 620 20 20.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

H.A.J. Loos

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven