Besluit 1ste wijziging beleidsregels Leerlingenvervoer in de gemeente Nieuwkoop 2016

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

ARTIKEL I

De beleidsregels leerlingenvervoer in de gemeente Nieuwkoop worden als volgt gewijzigd:

 

A

Aan artikel 22 wordt toegevoegd:

  • Lid 4: Aan hoogbegaafde leerlingen in het primair onderwijs kennen wij leerlingenvervoer toe als door een BIG geregistreerde deskundige is geconstateerd dat de leerling voor zijn of haar ontwikkeling voltijds hoogbegaafden onderwijs, gegeven door gespecialiseerde deskundigen en in gezelschap van andere hoogbegaafde kinderen, nodig heeft.

  • Lid 5: De BIG geregistreerde deskundige wordt door het college aangewezen en de kosten van dit advies komen voor rekening van het college.

  • Lid 6: Voor de categorie hoogbegaafde leerlingen die op grond van het vierde lid in aanmerking komen voor leerlingenvervoer kennen wij alleen leerlingenvervoer toe in de vorm van bekostiging voor eigen vervoer.

B

De kop boven artikel 21 en artikel 22 van 'Beleidsregels Leerlingenvervoer in de gemeente Nieuwkoop' wijzigt van ‘Handicap’ naar ‘Advies’

 

C

Aan de toelichten van artikel 22 wordt het volgende toegevoegd:

  • Voor kinderen die vastlopen in het reguliere onderwijs vanwege hun hoogbegaafdheid kennen wij alleen leerlingenvervoer toe als er door BIG geregistreerde deskundige geconstateerd is dat het kind voor zijn of haar ontwikkeling voltijds hoogbegaafde onderwijs, gegeven door gespecialiseerde deskundigen en in gezelschap van andere HB kinderen, nodig heeft. Wanneer deze vorm van onderwijs niet op een school binnen 6 kilometer wordt gegeven wordt, kunnen de ouders van deze specifieke groep kinderen in aanmerking komen voor een vergoeding voor eigenvervoer. Dit geldt alleen voor kinderen in het primair onderwijs.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Nieuwkoop op 17 mei.

Nicolette Caspers

Gemeentesecretaris

Robbert-Jan van Duijn

Burgemeester

Naar boven