Vooraankondiging, inspraak en overleg voorontwerpbestemmingsplan "’t Hoefke 6"

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle geeft kennis van het voornemen dat zij een bestemmingplan hebben voorbereidt voor het perceel ’t Hoefke 6 in Riel. 

De huidige bestemming blijft behouden. De vorm van het bestemmingsvlak (‘Bedrijf’) zal aangepast worden om een veldschuur, welke met een tijdelijke vergunning is geplaatst, in het bestemmingsvlak te plaatsen. Gelijktijdig met de vooraankondiging maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goirle bekend dat met ingang van donderdag 9 juni 2022 gedurende drie weken (tot en met woensdag 29 juni 2022) het voorontwerpbestemmingsplan "’t Hoefke 6” (NL.IMRO.0785.BP2021010Hoefkezes-vo01) ter inzage ligt. Naast de inspraak wordt er ook overleg gevoerd met onder meer de provincie en het waterschap, die in de gelegenheid worden gesteld een advies uit te brengen over het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Doel, ligging en begrenzing

Het voorliggende bestemmingsplan voorziet in de vormwijziging van het huidige bestemmingsvlak. Aan de zuidzijde van het bestemmingsvlak zal een deel van het bestemmingsvlak worden weggehaald en dit wordt aan de noordzijde toegevoegd. De omvang van het bestemmingsvlak blijft daardoor ongewijzigd. ’t Hoefke ligt op ruim 1,5 kilometer ten zuiden van de kern Riel in de gemeente Goirle en wordt vrijwel helemaal omsloten door natuurgebied. Aan de westzijde liggen de

Brakelse bossen. Aan de oostzijde ligt het Natura2000-gebied Regte Heide. Voor de exacte omvang en ligging van het plangebied wordt verwezen naar de verbeelding (plankaart). 

 

Ter inzage en reageren

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt tijdens bovengenoemde termijn ter inzage, op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur in de hal van het gemeentehuis, Oranjeplein 1 te Goirle en kan dan, of na afspraak, worden ingezien. Het plan is tevens digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening voor bestemmingsplannen: www.ruimtelijkeplannen.nl. Als dat niet mogelijk is, of u bent verhinderd om tijdens de openingstijden de stukken in te zien, of u heeft andere vragen, dan kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar Theo Li, telefonisch bereikbaar op het nummer: (013) 531 06 57. Tijdens de termijn van terinzagelegging kunnen ingezetenen van de gemeente Goirle en belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie over het voorontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Goirle, Postbus 17, 5050 AA te Goirle.

 

Goirle, 8 juni 2022

het college van burgemeester en wethouders,

 

Ruud Lathouwers

Mark van Stappershoef

 

Naar boven