Ontwerp Archeologische verwachting- en beleidskaart Stichtse Vecht

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij, bij besluit van 24 mei 2022, de op 1 juni 2021 vastgestelde Ontwerp Archeologische verwachting- en beleidskaart voor Stichtse Vecht heeft vrij gegeven voor inspraak. Vanaf vrijdag 3 juni 2022 liggen de stukken gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage.

Inhoud

De Archeologische verwachting- en beleidskaart Stichtse Vecht is een actualisatie van de in 2010 opgestelde beleidskaart en heeft als doel om de archeologische waarden en verwachtingsgebieden in Stichtse Vecht te beschermen. De Wet op de archeologische monumentenzorg verplicht gemeenten om het erfgoed in de bodem te beschermen. Zo moet bij ruimtelijke- en bouwplannen tijdig rekening gehouden worden met de mogelijke aanwezigheid van archeologische waarden. Op de kaart kunt u zien waar de kans op archeologische vondsten groot of klein is. Afhankelijk van de verwachtingswaarde die aan een gebied is toegewezen zal o.a. bij bodemingrepen bij ruimtelijke plannen nader archeologisch onderzoek moeten plaatsvinden.

Inzien en inspreken

De Archeologische verwachting- en beleidskaart ligt ter inzage op het gemeentehuis van Stichtse Vecht in Maarssen en is tevens digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente. Hier vindt u de Ontwerp - archeologische beleidskaart en het bijbehorende rapport.

Tot en met 15 juli 2022 kunt u een schriftelijke of mondelinge inspraakreactie geven. De reacties zullen worden opgenomen in het naar aanleiding van de inspraakprocedure op te stellen verslag, waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van de stukken wordt overgegaan.

Uw schriftelijke reactie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen of per e-mail info@stichtsevecht.nl. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u tijdig een afspraak voor overleg te maken met de beleidsadviseur erfgoed. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het telefonisch informatiecentrum van de gemeente Stichtse Vecht 14 0346.

 

Naar boven