Voorgenomen uitgifte oude zwembadlocatie Crailoo te Hilversum

 

 

Voornemen

De gemeente Hilversum heeft het voornemen om een perceel grond gelegen aan de Naarderweg te Hilversum, groot ca. 10.413 m2, kadastraal bekend gemeente Hilversum, sectie C, nummer 7342 (ged.) en 7355 (ged.) ("het perceel") uit te geven aan Studio Crailoo O/G B.V.

 

Mededingingsruimte en passende mate van openbaarheid geboden

Het voornemen is gevolgd op het openbaar en voor een ieder aangeboden zijn van het perceel door de gemeente via de door de gemeente ingeschakelde verkopend makelaar, via wie het perceel sedert augustus 2019 op de website als te koop is gepubliceerd en gebleven.

 

Criteria enige gegadigde

Voorts is in dit geval sprake van een uitzondering op het bieden van mededingingsruimte. De gemeente Hilversum past daarbij objectieve, toetsbare en redelijke criteria toe. In het onderhavige geval zijn als relevante omstandigheden aan de orde (i) het feit dat met Studio Crailoo sedert september 2019 gesprekken betrekking hebbend op de aankoop van het perceel worden gevoerd welke ten tijde van de nieuwe jurisprudentie over de eisen te stellen aan verkoop van onroerende zaken door de overheid reeds in vergevorderd stadium waren, en (ii) dat de gemeente beleidsmatig de wens heeft uitgesproken dat het perceel wordt ontwikkeld in samenhang met de naastgelegen 'Bon-kavel' ten aanzien waarvan Studio Crailoo, als enige potentiële gegadigde, een optierecht heeft en bereid is deze uit te oefenen.

Gelet op het voorgaande is de gemeente Hilversum van oordeel dat (ook) op basis van deze criteria Studio Crailoo als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor verwerving van het perceel op marktconforme voorwaarden, indien en zodra de gemeente en deze gegadigde ook overigens overeenstemming zullen hebben bereikt over de overige condities die de gemeente aan ontwikkeling van het perceel stelt.

 

Reactietermijn

De gemeente Hilversum zal twintig (20) kalenderdagen na de datum van deze publicatie het traject vervolgen inzake het voornemen tot verkoop en levering van het perceel, tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente Hilversum uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de team vastgoed van de gemeente Hilversum: dhr. F. Slagter, coördinator team Vastgoed, telefoon 035-629 2506 of e-mail: f.slagter@hilversum.nl.

Naar boven