Verleende omgevingsvergunning uitgebreid (bouw, planologische afwijking bestemmingsplan 3e graad) voor het bouwen van 6 grondgebonden patiowoningen op de percelen Spaarnestraat 1 t/m 5, 7417CX en Kloezemanpad 2 t/m 6, 7417CW in Deventer (“Patiowoningen Aan de dijk”).

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 2 juni tot en met donderdag 14 juli 2022 voor een ieder ter inzage ligt:

 

• de verleende omgevingsvergunning voor het bouwen van 6 grondgebonden patiowoningen op de percelen Spaarnestraat 1 t/m 5, 7417CX en Kloezemanpad 2 t/m 6, 7417CW in Deventer (Rivierenwijk, Aan de dijk)

 

 

Inhoud

De patiowoningen maken onderdeel uit van het project ‘Aan de dijk’, de woningbouwontwikkeling langs de Snipperlingsdijk. Voor deze woningbouwontwikkeling is in 2020 een bestemmingsplan vastgesteld. Gebleken is dat in dit bestemmingsplan de bouwvlakken van de patiowoningen op de verkeerde locatie waren opgenomen. Hierdoor liggen de te realiseren patiowoningen buiten het bouwvlak. Om medewerking te kunnen verlenen is het noodzakelijk om van het bestemmingsplan af te wijken door middel van een omgevingsvergunning met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3° Wabo. Medewerking kan worden verleend omdat de woningen passen binnen het stedenbouwkundig plan, een en ander is opgenomen in een ruimtelijke onderbouwing bij de vergunning.

Tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zijn geen zienswijzen ingediend, de vergunning is verleend.

 

Inzien

De omgevingsvergunning kunt u inzien tijdens de openingstijden bij:

 

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

Het plangebied en deze publicatietekst kunt u inzien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.OV042-VG01

 

De digitale bestanden van het plangebied en deze publicatietekst zijn beschikbaar gesteld op:

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.OV042-VG01/

 

 

Reageren

De omgevingsvergunning ligt van donderdag 2 juni tot en met donderdag 14 juli 2022 ter inzage.

 

Tot en met donderdag 14 juli 2022 kan beroep worden ingediend bij:

 

• de Sector Bestuursrecht van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij:

 

• de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht, Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB ZWOLLE

 

Naar boven