Verkoop perceel Breinderveldweg 16

 

 

Verkoop perceel Breinderveldweg 16

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als Rd4-milieupark Schinnen

Adres: Breinderveldweg 16

Perceel: (een deel van) kadastraal perceel Schinnen, Sectie D, 4864

Perceelgrootte: c.a. 3185 m2

 

Voornemen tot enkelvoudige gunning 

De gemeente Beekdaelen is voornemens om naar aanleiding van het verzoek van Rd4, welke de exploitatie verzorgt van het milieupark gelegen aan de Breinderveldweg 16 te Schinnen, een koopovereenkomst te sluiten voor het in de aanhef genoemde perceel.

 

Criteria en motivering 

Het verzoek, om het perceel waarop het milieupark geëxploiteerd wordt in eigendom te verkrijgen, is gelegen in het feit dat Rd4 al haar milieuparken in eigendom heeft. Naar oordeel van de gemeente is Rd4 de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de locatie en de daaruit voortvloeiende koopovereenkomst:

 

Algemeen

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen met het perceel en voldoet de huidige invulling aan het vigerende bestemmingsplan dat op het perceel rust. Wel wordt afgesproken dat de gemeente, na overdracht, te allen tijde het recht van 1e koop behoudt.

 

Lokaal belang 

Op grond van de Wet milieubeheer is de gemeente gehouden aan het inrichten van een brengvoorziening (milieupark) voor de inzameling van (grove) huishoudelijke afvalstoffen. Door het permanent maken van de locatie wordt voldaan aan deze verplichting en kunnen de (lokale) bewoners altijd terecht met hun afval.

 

Algemeen belang 

Een milieupark dient centraal en op een wenselijke locatie gelegen te zijn. Het betreffende milieupark is gelegen op bedrijventerrein de Breinder. De locatie/het perceel is daarmee uitermate geschikt voor een milieupark.

 

Bestaande rechten 

Aangezien Rd4 alle milieuparken binnen de gemeente Beekdaelen, en specifiek het milieupark aan de Breinderveldweg, exploiteert, ligt het in de rede dat de grond aan de huidige exploitant wordt overgedragen. Mede gelet op het feit dat de overige milieuparken ook in eigendom zijn van Rd4.

 

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook.

 

Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

Naar boven