Ingebruikgeving strook grond ter plaatse van Kamp 3 te Nuth

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als een strook grond gelegen tegenover Kamp 3 te Nuth

Adres: Kamp te Nuth

Perceel: (een deel van) kadastraal perceel Nuth, sectie A, nummer 2713

Perceelgrootte: circa 1.304 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning

De gemeente Beekdaelen is voornemens om naar aanleiding van het verzoek van de eigenaar van de woning gelegen aan Kamp 3 te Nuth en tevens exploitant van de naastgelegen B&B Hof7tien90, een overeenkomst van ingebruikgeving te sluiten voor het in de aanhef genoemde perceelgedeelte. Het verzoek betreft het herinrichten van de strook grond gelegen tegenover de woning aan Kamp 3 te Nuth om daarmee een positieve impuls te geven aan de landschappelijke omgeving, het straatbeeld en het woongenot. De strook grond zal met de volgende elementen worden heringericht:

 

  • -

    de begrazing van Limburgse Mergellandschapen;

  • -

    de aanleg van drie parkeervakken; en

  • -

    de plaatsing van een kastanjehouten hek aan de straatzijde.

Criteria en motivering 

Het verzoek, om de strook grond in gebruik te krijgen, is gelegen in het feit dat de strook grond er verwaarloosd bij ligt, hetgeen niet bevorderlijk is voor het straatbeeld en de landschappelijke uitstraling. Daarnaast kan met de ingebruikgeving ook de verkeersveiligheid in de straat bevorderd worden. Naar oordeel van de gemeente is de verzoeker de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor de strook grond en de daaruit voortvloeiende overeenkomst:

Algemeen

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen met het betreffende perceel. Daarnaast woont de verzoeker direct tegenover het perceel.

 

Landschappelijke inpassing 

Het landschap van Beekdaelen vormt de belangrijkste kernwaarde van de gemeente. Het verzoek levert een wezenlijke bijdrage aan de kernwaarde. Ten opzichte van de huidige staat krijgt de strook grond een positieve impuls waardoor de strook weer een aantrekkelijke en landschappelijke uitstraling krijgt, mede door de begrazing van Limburgse Mergellandschapen.

 

Bevordering van toerisme 

De afgelopen jaren is veel werk verzet om de gemeente Beekdaelen toeristisch aantrekkelijker te maken voor de toerist en de inwoners van de regio. Aangezien de betreffende strook grond gelegen is tegenover B&B Hof7tien90, kan de strook na de herinrichting beschouwd worden als een verlengstuk van de B&B waardoor het verblijven in de B&B meer aantrekkelijker wordt.

 

Lokaal belang 

De herinrichting van de strook grond draagt bij aan een aantrekkelijker straatbeeld en aan een betere landschappelijke uitstraling waardoor het woongenot van alle nabijgelegen bewoners verhoogd wordt. Daarnaast wordt de algehele verkeersveiligheid verbeterd door de inrichting van parkeervakken op de strook grond.

 

Algemeen belang 

Het groen aan de Kamp te Nuth krijgt een positieve impuls en draagt bij aan een aantrekkelijker en netter straatbeeld, de leefbaarheid en het woongenot in de straat. Ook voor passanten (wandelaars, fietsers etc.) is deze impuls een lust voor het oog.

 

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook.

 

Middels deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning.

Naar boven