Subsidie Frisse start na corona

 

Subsidie Frisse start na corona

Draait uw organisatie op vrijwilligers? Organiseert u een activiteit voor en door eilanders om uit de corona-dip te komen? Speciaal voor culturele en maatschappelijke organisaties die draaien op vrijwilligers is er een tijdelijke subsidie 'Frisse start na corona'.

Wij geven subsidie aan allerlei activiteiten en plannen die helpen om het eilander leven, en in het bijzonder de eigen organisatie, weer op gang te brengen. U bepaalt zelf of u uw idee aan ons voorlegt. Voorbeelden zijn:

• Activiteiten en ideeën die de leefbaarheid op het eiland verbeteren • Activiteiten die ervoor zorgen dat inwoners actief betrokken zijn bij hun wijk of dorp • Culturele activiteiten of cursussen voor uw leden of de inwoners van het eiland

Voorwaarden

 

  • 1.

    De subsidie is alleen bestemd voor het dekken van kosten voor de betreffende activiteit. Het is mogelijk om werkuren van vrijwilligers ten behoeve van het project als kosten op te voeren, voor een bedrag van € 10,80 per persoon per uur.

  • 2.

    U gebruikt de subsidie niet om eten, drinken, reis- of verblijfskosten van de organisatie of deelnemers aan de activiteiten te betalen

  • 3.

    De activiteit vindt plaats in vóór 1 juli 2022

  • 4.

    Wij behandelen de aanvragen in volgorde van binnenkomst

  • 5.

    De activiteit is vóór en dóór eilanders

Alle typen culturele en maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk, die draaien op de inzet van vrijwilligers kunnen een aanvraag indienen. Zoals muziekverenigingen, buurt- of dorpshuizen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties.

Aanvragen

Stuur de volgende bijlagen mee bij uw aanvraag:

  • 1.

    Omschrijving van de activiteit

  • 2.

    Financieel overzicht van de activiteit of het plan, met een overzicht hoe in de kosten voldaan zal worden. Geef hierin ook aan of u een bijdrage in de kosten krijgt van andere organisaties en hoeveel u zelf bijdraagt

Na uw aanvraag

U hoort binnen 6 weken of u subsidie krijgt. Wij nemen contact met u op als we meer informatie nodig hebben. Na afloop van de activiteit laat u ons weten dat de activiteit heeft plaatsgevonden, voorzien van een kort verslag en beeldmateriaal. Dit beeldmateriaal kan door de subsidiegever gebruikt worden voor publicatie. Door het indienen van het materiaal geeft u hier toestemming voor.

Subsidieregeling Frisse start na corona gemeente Vlieland

Artikel 1 Begripsbepalingen

a. Asv: Algemene subsidieverordening gemeente Vlieland 2007;

b. Sociaal culturele activiteiten: activiteiten die bijdragen aan het welzijn van onze inwoners en aan de leefbaarheid van Vlieland.

Artikel 2 Doel

De subsidie heeft tot doel de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen op Vlieland te versterken, door culturele en maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk, die draaien op de inzet van vrijwilligers in staat te stellen om hun sociaal-culturele activiteiten te organiseren en een nieuw leven in te blazen.

Artikel 3 Subsidiabele activiteiten

Subsidie kan worden verstrekt aan organisaties voor de ondersteuning van sociaal-culturele activiteiten, gericht op het in artikel 2 van deze regeling geformuleerde doel.

Artikel 4 Doelgroep

Subsidie wordt uitsluitend verstrekt aan culturele en maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk, die draaien op de inzet van vrijwilligers, die gevestigd zijn in de gemeente Vlieland en die in hun organisatie en doelgroep gericht zijn op, dan wel bestaan uit, inwoners van deze gemeente.

Artikel 5 Aanvraagperiode

Een aanvraag voor een subsidie kan worden ingediend van 12 juli 2021 tot 30 juni 2022.

Artikel 6 Aanvraag

De aanvrager kan een aanvraag voor subsidie schriftelijk en ondertekend indienen met behulp van een voorgeschreven aanvraagformulier vergezeld van een financieel overzicht en tijdsplanning, zoals bedoeld in artikel 8, onder c. Per organisatie en per initiatief kan maar éénmaal subsidie aangevraagd worden. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Op een aanvraag wordt binnen zes weken besloten.

Artikel 7 Weigeringsgronden

Een subsidie kan worden geweigerd indien de kosten waarvoor subsidie wordt aangevraagd, zijn gemaakt vóór het indienen van een aanvraag. Tevens gelden de weigeringsgronden zoals gesteld in Asv artikel 9.

Artikel 8 Toetsingscriteria

Om voor subsidie in aanmerking te komen, wordt voldaan aan de volgende vereisten:

a. het door de gemeente gesteunde initiatief dient ten goede te komen aan culturele en maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk, die draaien op de inzet van vrijwilligers;

b. de gesteunde initiatieven vinden plaats in de gemeente en zijn georganiseerd voor en door inwoners van de gemeente Vlieland;

c. uit een planning van de aanvrager volgt dat de subsidie binnen de termijn, zoals opgenomen in artikel 11, wordt besteed in overeenstemming met het doel van deze regeling;

Artikel 9 Subsidiabele kosten

Subsidie kan worden verleend voor de kosten die logischerwijs zijn toe te rekenen aan het realiseren van sociaal-culturele activiteiten door culturele en maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk, die draaien op de inzet van vrijwilligers, met uitzondering van kosten voor eten, drinken, reis en verblijf van de organiserende instantie en deelnemers aan de activiteit.

Artikel 10 Subsidieplafond

De hoogte van het subsidieplafond voor de looptijd van de regeling bedraagt € 15.000,-

De hoogte van de subsidie per initiatief bedraagt maximaal € 750,-

Artikel 11 Verplichtingen van de subsidieontvanger

De subsidie dient uiterlijk voor het einde van de looptijd van deze regeling beschikbaar te worden gesteld aan initiatieven die voldoen aan het doel van de regeling. Na afloop dient de ontvanger binnen vier weken aan de subsidiegever te laten weten dat de activiteit heeft plaatsgevonden, middels een kort verslag met beeldmateriaal. Door indienen van dit verslag en beeldmateriaal gaat de subsidie-ontvanger akkoord met publicatie van het ingediende materiaal.

Artikel 12 Subsidievaststelling

De subsidie wordt bij verlening direct vastgesteld, conform Asv artikel 14.a. De hoogte van de subsidie wordt bepaald op basis van het financieel overzicht, zoals bedoeld in artikel 6. De subsidie betreft alleen subsidiabele kosten zoals bedoeld in artikel 9. De maximale hoogte van de subsidie is zoals bepaald in artikel 10.

Artikel 13 Inwerkingtreding en horizonbepaling

Deze subsidieregeling treedt in werking op 12 juli 2021 en vervalt van rechtswege op 1 juli 2022.

Naar boven