Besluit tot het onttrekken aan de openbaarheid van de veldwegen Pasveld, Kleine Allee en een klein gedeelte van de Jhr. Ruijs de Beerenbroucklaan te Born

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen hebben op 10 mei 2022 besloten om de veldwegen Pasveld, Kleine Allee en een klein gedeelte van de Jhr. Ruijs de Beerenbroucklaan te onttrekken aan de openbaarheid.

Het besluit en de hierbij behorende overzichtstekening zijn als bijlage bij deze publicatie gevoegd.

 

Motivering

In zijn vergadering van 24 februari 2022 heeft de raad besloten om het ontwerpbesluit te nemen om de veldwegen Pasveld, Kleine Allee en een klein gedeelte van de Jhr. Ruijs de Beerenbroucklaan in de zin van artikel 7 van de Wegenwet te onttrekken aan de openbaarheid.

Gelijktijdig heeft de raad besloten om het definitieve besluit om genoemde wegen te onttrekken aan de openbaarheid te delegeren aan Burgemeester en wethouders indien er op het ontwerpbesluit geen zienswijzen worden ingediend.

In verband met de uitbreiding van VDL Nedcar aan de noordzijde van het huidige fabrieksterrein is het noodzakelijk om de veldwegen Pasveld, Kleine Allee en een gedeelte van de Jhr. Ruijs de Beerenbroucklaan te onttrekken aan het openbaar verkeer.

Het ontwerpbesluit heeft na voorafgaande bekendmaking voor een periode van 6 weken tot en met 26 april 2022 ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen dit onttrekkingsbesluit kunnen:

  • Belanghebbenden die zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) naar voren hebben gebracht, en

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen als bedoeld in artikel 3:15 Awb naar voren hebben gebracht,

binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit onttrekkingsbesluit (dus tot en met (datum) tegen dit onttrekkingsbesluit een gemotiveerd beroepschrift indienen. Dit kan bij de Rechtbank Limburg afdeling bestuursrecht (postbus 950 6040 AZ Roermond).

 

Het beroep schorst niet de werking van dit onttrekkingsbesluit. Dit betekent dat het onttrekkingsbesluit in werking treedt op de dag na de dag waarop het is bekendgemaakt. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg is ingediend, treedt het onttrekkingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 30 mei 2022 tot en met 10 juli 2022 ter inzage in de Stadswinkel (Markt 1 te Geleen). De Stadswinkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur.

 

Afschrift

Een afschrift van dit besluit is verzonden aan:

Gedeputeerde Staten van Limburg conform artikel 9 lid 2 van de Wegenwet.

 

27 mei 2022

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen

Naar boven