Wijzigingsbesluit aanpassingen subsidieregeling kunstscholen Maastricht 2022-2024

Het College van B&W van de gemeente Maastricht;

 

Besluit, vast te stellen het besluit tot wijziging van de volgende artikelen:

Artikel I Wijzigingen in de subsidieregeling kunstscholen Maastricht 2022-2024

Artikel 1. Definities

 

  • -

    Cursus kunstbeoefening: een pakket lessen (individueel of in groep) in de kunstdisciplines muziek, beeldende kunst, dans of theater aan amateur-beoefenaars gedurende een cursusseizoen (september-juli). “van 40 weken” komt te vervallen.

  • -

    Lesruimten: de lokalen die de Gemeente Maastricht verhuurt aan docenten (of hun collectieven) in de locaties Centre Céramique (Plein 1992) en in de “Herbenusstraat” wordt “Herbenusstraat 89”.

Artikel 5. Subsidieplafonds:

 

Toevoegen:

 

  • 4.

    Voor het bepalen van het bereiken van het subsidieplafond worden de subsidieaanvragen op volgorde van binnenkomst behandeld, waarbij alleen volledige subsidieaanvragen in behandeling worden genomen.

  • 5.

    Wanneer de subsidieaanvrager op grond van artikel 4:5 van de Algemene wet bestuursrecht in de gelegenheid is gesteld zijn subsidieaanvraag aan te vullen, geldt als datum van binnenkomst de datum van ontvangst van de volledige subsidieaanvraag.

Artikel 6. Hoogte van de subsidie:

 

  • 1.

    De subsidie per cursist per volledig cursusjaar wordt als volgt bepaald:

    • a.

      Groepsles: € 50 per cursist per volledig cursusjaar van 40 weken.

    • b.

      Individuele les: € 100 per cursist per volledig cursusjaar van 40 weken.

  • 2.

    De leeftijdskorting voor -18 jarigen bedraagt € 125 per cursist per volledig cursusjaar van 40 weken. Deze leeftijdskorting kan gecumuleerd worden met de subsidie per cursist.

Wordt vervangen door:

 

Artikel 6. Hoogte van de subsidie:

 

  • 1.

    De subsidie per cursist wordt als volgt bepaald:

    • a.

      Per cursist die in groepsverband minimaal 20 uur les volgt gedurende een cursusseizoen (september-juli) in de kunstdisciplines muziek, beeldende kunst, dans of theater aan amateur-beoefenaars, wordt 50 euro subsidie verleend.

    • b.

      Per cursist die op individuele basis minimaal 10 uur les volgt gedurende een cursusseizoen (september-juli) in de kunstdiscipline muziek aan amateur-beoefenaars, wordt 100 euro subsidie verleend. Bij het volgen van minder dan 10 uur individuele les gedurende een cursusseizoen wordt de subsidie naar rato berekend. Rekenvoorbeeld: bij 5 uur les wordt de subsidie 50% van € 100 per cursist, dus € 50 per cursist.

  • 2.

    De leeftijdskorting voor cursisten jonger dan 18 jaar wordt als volgt bepaald:

    • a.

      Per cursist jonger dan 18 jaar die in groepsverband minimaal 20 uur les volgt gedurende een cursusseizoen (september-juli) in de kunstdisciplines muziek, beeldende kunst, dans of theater aan amateur-beoefenaars, wordt 125 euro subsidie verleend.

    • b.

      Per cursist jonger dan 18 jaar die op individuele basis minimaal 10 uur les volgt gedurende een cursusseizoen (september-juli) in de kunstdiscipline muziek aan amateur-beoefenaars, wordt 125 euro subsidie verleend. Bij het volgen van minder dan 10 uur individuele les gedurende een cursusseizoen wordt de subsidie naar rato berekend. Rekenvoorbeeld: bij 5 uur les wordt de subsidie 50% van € 125 per cursist, dus € 62,50 per cursist.

  • 4.

    De vaststelling van de subsidie vindt plaats na ontvangst van de verantwoording van de kunstschool. De verantwoording moet uiterlijk 8 weken na het einde van het cursusseizoen ingediend worden, moet de definitieve lijst van het effectief aantal geregistreerde cursisten (naam, handtekening, leeftijd) bevatten, alsook de exacte verdeling van het aantal cursisten “min” wordt “jonger dan” 18 jaar en cursisten “ouder dan 18 jaar" wordt “ouder dan 17 jaar” op het moment van de “start van het cursusseizoen” wordt “de aanvraag”.

Artikel 7. Wijze van verlening

 

  • e.

    Raming van het aantal cursisten die een “volledig cursusjaar” wordt “cursus” volgen: minder dan 400: 1 punt; tussen 400 en 800: 2 punten; van 800 tot 1000: 3 punten;

Artikel 8. Aanvraagtermijnen en loket

 

  • 3.

    Aanvragers moeten de aanvraag vóór “1 juni 2022” wordt “16 juni 2022” indienen via het e- post@maastricht.nl. Zet duidelijk in de onderwerp-regel: ‘Subsidieregeling Kunstscholen 2022-2024 – cursusjaar 2022-2023’.

Artikel 12. Slotbepalingen

 

  • 2.

    “Deze subsidieregeling treedt in werking op 15 mei 2022” wordt vervangen door “Deze subsidieregeling eindigt op 31 december 2024”

Artikel II Inwerkingtreding

Dit wijzigingsbesluit treedt in werking op 15-05-2022

Artikel III Overgangsrecht

Op aanvragen om subsidie die zijn ingediend voor de in artikel II bedoelde datum zijn de bepalingen van de Algemene subsidieverordening 2020 van toepassing.

Aldus besloten door het college van burgemeester en wethouders gemeente Maastricht in zijn vergadering van 17 mei 2022.

De Secretaris,

G.J.C. Kusters

De Burgemeester,

J.M. Penn-te Strake

Naar boven