Ontwerp Wijzigingsplan ‘Sportpark De Gelenberg 2022’, gemeente Druten

Burgemeester en wethouders van Druten zijn van plan om met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub a WRO het bestemmingsplan ‘Buitengebied Druten’ te wijzigen.

Plangebied

Het plangebied ligt op De Gelenberg te Afferden.

Inhoud ontwerp wijzigingsplan

Het plan voorziet in het vergroten van de maximale oppervlakte aan bebouwde oppervlakte op het sportpark, tot een bouwhoogte van maximaal 10,0 meter, om de bouw van een nieuwe sporthal met zwembad mogelijk te maken. Dit initiatief past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied Druten’. Met het ontwerp wijzigingsplan ‘Sportpark De Gelenberg 2022’ wordt de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Termijn van terinzagelegging

Het ontwerp wijzigingsplan ‘Sportpark De Gelenberg Afferden’ is met bijbehorende stukken vanaf donderdag 26 mei 2022 gedurende zes weken in te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Heuvel 1 in Druten. Voor het inzien van het wijzigingsplan maakt u een afspraak. Maak telefonisch een afspraak via 088 432 70 00. We staan u graag te woord. Het ontwerp wijzigingsplan wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is; NL.IMRO.0225.BPbuiGelenb22-2202.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Tijdens de termijn van zes weken (26 mei 2022 tot en met 6 juli 2022) kan eenieder zijn of haar gemotiveerde zienswijze over het ontwerp wijzigingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan de gemeenteraad (Postbus 1, 6650 AA Druten).

Mondelinge zienswijzen

Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer M. Rutten van het team Gebiedsontwikkeling op telefoonnummer 088 432 70 00. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Tijdens de inzage termijn, mogen de ter inzage gelegde stukken worden aangevuld met nieuwe relevante stukken en gegevens.

 

Druten, 24 mei 2022

Burgemeester en wethouders van Druten,

mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

meneer B.P.P. Janssen, secretaris

 

Naar boven