Wet geluidhinder ontwerp-besluit hogere grenswaarden bestemmingsplan “Hoflaan, IJsvogellaan en Duinoord”

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken bekend dat zij van plan zijn hogere grenswaarden vast te stellen voor een aantal nieuw te bouwen woningen in het plangebied van het bestemmingsplan “Hoflaan, IJsvogellaan en Duinoord”. Hiervoor is een ontwerp-besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder “Hoflaan, IJsvogellaan en Duinoord” opgesteld. Dit ontwerp-besluit ligt met ingang van donderdag 20 januari 2022 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 te Rockanje. Het ontwerp-besluit is ook te downloaden van de gemeentelijke website www.westvoorne.nl/bestemmingsplannen, onder het kopje ‘plannen in procedure’.

Inhoud ontwerp-besluit hogere grenswaarden

Binnen het plangebied van het bestemmingsplan “Hoflaan, IJsvogellaan en Duinood” voldoen 4 nieuw te bouwen woningen niet aan de voorkeursgrenswaarde voor industrielawaai. Voor deze nieuwe woningen wordt een hogere grenswaarde van 54dB(A) vastgesteld.

Het vaststellen van een hogere grenswaarde betekent niet dat de geluidsbelasting op bestaande woningen wordt vergroot.

Maatregelen op het gemeentehuis vanwege het coronavirus

In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de papieren versie van het ontwerp-besluit wenst in te zien of vragen heeft over het besluit, kunt u contact opnemen met het Servicepunt Westvoorne via 14 01 81.

Indienen zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp-besluit hogere grenswaarden indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt met Sharon Dekker van de sector Grondgebied, telefoonnummer: (0181) 40 81 53.

Rockanje, 19 januari 2022

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris

Peter van der Wurff

de burgemeester

Peter de Jong

Naar boven