Wet ruimtelijke ordening ontwerp bestemmingsplan Hoflaan, IJsvogellaan en Duinoord

Burgemeester en wethouders van Westvoorne maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Hoflaan, IJsvogellaan en Duinoord ter inzage wordt gelegd. De stukken liggen met ingang van 20 januari 2022 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan bekijken via onze website www.westvoorne.nl/grondgebied bij het kopje bestemmingsplannen. Ook kunt u het plan inzien via de website RO-Online: www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0614.HIJA-0010. Ook is een papieren versie van het ontwerp te bekijken in het gemeentehuis, Raadhuislaan 6 in Rockanje.

Maatregelen op het gemeentehuis vanwege het coronavirus

In verband met de maatregelen in het kader van het coronavirus is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. Indien u de papieren versie van het ontwerp bestemmingplan wenst in te zien of vragen heeft over het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van het team VROM via telefoonnummer 14 0181.

Inhoud bestemmingsplan

In Oostvoorne vindt een tweetal ruimtelijke ontwikkelingen plaats waarvoor aanpassing van het bestemmingsplan nodig is. Dit gaat om de IJsvogellaan 1 en op de locatie Duinoord, nabij de Zeeweg. Voor een derde locatie aan de Hoflaan 6, wordt het bestemmingsplan aangepast om zo aan te sluiten bij eerder verleende vergunningen voor dit perceel. De eerste locatie betreft IJsvogellaan 1, gelegen nabij het centrum van Oostvoorne. Op deze locatie ligt nu de bestemming 'tuin', maar hier wordt een nieuwe woning beoogd. De bestemming moet dus gewijzigd worden naar de bestemming 'wonen' overeenkomstig de omliggende percelen. De tweede ontwikkeling betreft Locatie Duinoord. Deze ontwikkeling ligt in het noordwesten van Oostvoorne aan de Zeeweg en Bosweg. Hier wordt een viertal vrijstaande woningen gerealiseerd. Op deze locatie ligt al de bestemming 'wonen', 'gestapeld'. Dit moet gewijzigd worden naar vrijstaand. De derde locatie betreft Hoflaan 6 gelegen in het noordoosten van Oostvoorne. Op dit perceel ligt de bestemming 'maatschappelijk'. De gemeente heeft reeds tweemaal een vergunning afgegeven voor het toestaan van ander gebruik dan op grond van het bestemmingsplan mogelijk is. Voor dit perceel is het daarom de bedoeling om te zorgen voor een passende bestemming die aansluit bij de afgegeven vergunningen. Hier is in juridische zin dus geen sprake van een nieuwe ontwikkeling.

Indienen zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn van het ontwerpbestemmingsplan kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan geven. Zienswijzen kunnen door een ieder worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen richt u aan de gemeenteraad van Westvoorne, Postbus 550, 3235 ZH Rockanje. Wanneer u mondeling een zienswijze wilt geven, kunt u hiervoor een

afspraak maken met de behandelend ambtenaar van het team VROM. U bereikt hem/haar via het Servicepunt Westvoorne, telefoonnummer 14 0181.

Rockanje, 19 januari 2022

Burgemeester en wethouders van Westvoorne

de secretaris

P. van der Wurff

de burgemeester

P.E. de Jong

Naar boven