Informatieve artikelen gemeente Bladel, week 03 - 2022

 

Kruis teruggeplaatst op de kerk van Hapert

Vrijdag 14 januari jl. werd door wethouder Jansen de bol en het kruis teruggeplaatst op het torentje van de kerk in Hapert. Het torentje onderging, evenals de rest van het voormalige kerkgebouw momenteel, een grondige opknapbeurt. De monumentale kerk en ook de naastgelegen pastorie worden daarmee geschikt en representatief gemaakt als onderdeel van de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA).

De kerk staat al een aantal maanden in de steigers en wordt grondig onder handen genomen, met onder andere herstelwerkzaamheden aan het dak, de goten, het voegwerk, het schilderwerk en de beglazing. Ook het kerktorentje werd opgeknapt, waarbij de vaal geworden wijzerwerken werden gedemonteerd, schoongemaakt en opnieuw verguld. Er werd een nieuw motordrijfwerk gemonteerd en er kwamen nieuwe verlichtingselementen voor de cijfers en wijzers.

Gelijktijdig met de revisie van de uurwerkinstallatie werd ook de torenbekroning hersteld. De loden muts onder de bekroning is gerepareerd en de bol en het kruis zijn geparelstraald en eveneens opnieuw verguld. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Koninklijke Eijsbouts klokkengieterij en fabriek van torenuurwerken B.V. uit Asten.

Hiermee is het hoogste punt van de nieuwe MFA in ieder geval alvast klaar voor de nieuwe situatie. De MFA zal ingaande het schooljaar 2022-2023 (vanaf 1 september 2022) in gebruik worden genomen.

 

The Lab of Life: meer motivatie, energie en minder stress!

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de training

We leven in een veeleisende en snel veranderende maatschappij. Ruim een kwart van de 12- tot 18-jarigen in de Kempen voelt zich vaak of zeer vaak gestrest. Vaak door school, huiswerk of door alles wat hij/zij moet doen, zoals een bijbaantje, sporten en social media.

Om jongeren te helpen stress en het gevoel van overbelasting te verminderen, bieden gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden weer een nieuwe The Lab of Life training aan. Met deze training leren jongeren hoe ze zelf om kunnen gaan met hun energie. Ook leren ze hoe ze de regie kunnen pakken over hun dagelijkse leven, zodat ze weer lekkerder in hun vel zitten.

Hoe ziet de training eruit?

De groepstraining bestaat uit vijf sessies van twee uur die om de week plaatsvinden. Onder begeleiding van een gecertificeerd trainer gaan jongeren op zoek naar wat echt bij hen past en waar ze energie van krijgen. Ze leren handelen vanuit intrinsieke motivatie en om te gaan met alle prikkels die dagelijks op hen afkomen. Ook leren ze doelen stellen, waarmee ze werken aan een goede balans tussen hun school- en privé-activiteiten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek om duurzame gedragsverandering te realiseren en te borgen.

Meer informatie?

Inschrijven is mogelijk voor alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit de vier gemeenten. Eind januari start de eerstvolgende training. Deelname aan trainingen wordt vergoed door de vier gemeenten. Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar. Let op: vol = vol! Meld je aan via info@suzannevangompel.nl (of stuur een e-mail voor meer informatie).

Deze training komt voort uit #Kempenbranie; een aanpak die inzet op het positief beïnvloeden van jongeren en hun omgeving. Kijk voor meer informatie op www.kempenbranie.nl.

 

Werk in uitvoering door of in opdracht van de gemeente Bladel

 

Werk: Klimaatregeling fase 1 Hoogeloon.

Periode: week 09-2021 t/m week 10-2022

Uitvoering: Aannemingsbedrijf Van der Zanden B.V. (Moergestel).

 

Werk: Verzwaren van het netwerk, parallel aan de N284

Periode: week 42-2021 t/m week 03-2022

Uitvoering: Hurkmans B.V. voor Enexis

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een medewerker van het Klant Contact Centrum (KCC), tel. 0497-361636.

Naar boven