Eerste wijziging van het Besluit Beleidsregels Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Echt-Susteren 2020

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ECHT-SUSTEREN;

 

gezien het voorstel d.d. 10 mei 2022;

 

gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Echt-Susteren 2020;

 

besluiten:

 

de eerste wijziging van het Besluit Beleidsregels Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Echt-Susteren 2020 vast te stellen als volgt:

Artikel I

Het Besluit Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning gemeente Echt-Susteren 2020 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    In de aanhef wordt het woord ‘Begripsbepalingen’ gewijzigd in: Hoofdstuk 1. Begripsbepalingen.

  • 2.

    De huidige tekst van ‘Hoofdstuk 2. Beoordeling Maatwerkvoorzieningen, 2.1 Algemene beoordelingskader” wordt aangevuld met de navolgende tekst:

    Primaat van collectieve voorzieningen

    Als een hulpvraag kan worden opgelost door de inzet van een collectieve voorziening dan gaat dit voor op een individuele verstrekking.

  • 3.

    In ‘Hoofdstuk 3 Maatwerkvoorzieningen, 3.4 Normale gebruik van de woning’ wordt:

    • a.

      de alinea ‘verhuizing’ aangevuld met de navolgende tekst: Een verhuiskostenvergoeding wordt alleen verstrekt als de inwoners verhuist naar zelfstandige huisvesting.

    • b.

      de alinea ‘Renoveren algemeen gebruikelijk’ gewijzigd als volgt: Algemeen gebruikelijk onderhoud van badkamer, keuken, toilet

      Voor de afschrijftermijnen wordt aansluiting gezocht bij de termijnen die gelden volgens het beleid huurverhoging na woningverbetering van De Huurcommissie. In beginsel is een renovatie van de ruimtes algemeen gebruikelijk als de afschrijftermijn bereikt is. Als na onderzoek duidelijk is dat een aanpassing (medisch) noodzakelijk is, wordt er rekening mee gehouden of de benodigde goedkoopst passende aanpassing in de betreffende situatie, betaalbaar is voor iemand met een inkomen op minimum niveau. Als dat niet zo is, wordt het niet als algemeen gebruikelijk beschouwd. Als dat wel zo is, wordt de aanpassing als algemeen gebruikelijk beschouwd. Het college kan voor de inhoudelijke beoordeling (medisch) advies opvragen.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na de datum van bekendmaking.

Artikel III

Dit besluit wordt aangehaald als de “eerste wijziging van het Besluit Nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Echt-Susteren 2020”.

Aldus besloten in de collegevergadering van 10 mei 2022

Burgemeester en wethouders van Echt-Susteren,

secretaris,

voorzitter,

Naar boven