Voorontwerpbestemmingsplan 'Begraafplaats en Crematorium Haarweg'

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van woensdag 25 mei 2022 t/m dinsdag 5 juli 2022 voor een ieder ter inzage ligt:

Het voorontwerpbestemmingsplan ’Begraafplaats en Crematorium Haarweg’ (identificatienummer NL.IMRO.0512.BP2021193-2001) evenals de daarop betrekking hebbende stukken.

Bestemmingsplan

In het noorden van Gorinchem bevindt zich op het adres Haarweg 1a het uitvaartcentrum met begraafplaats De Grote Haar. De locatie staat ook wel bekend als De Haarhof. Het uitvaartcentrum verzorgt momenteel alleen het begraven. Dit bestemmingsplan is opgesteld om de mogelijkheden van lijkbezorging op de huidige locatie te vergroten door een technisch crematorium te realiseren. Een technisch crematorium bevat alleen een technische ruimte en een kleinschalige afscheidsmogelijkheid. Er zijn geen uitvaartvoorzieningen, zoals een opbaarruimte en aula aanwezig.

Het plangebied (4205 NC) van dit bestemmingsplan ligt aan de Haarweg 1a in Gorinchem. De locatie van de nieuwe ontwikkeling is centraal aan de zuidkant van de begraafplaats gelegen. De begraafplaats wordt in het noorden begrensd door agrarische gronden. Aan de oostzijde bevindt zich een woning en het spoor langs het Merwedekanaal. Aan de zuidzijde ligt aangrenzend de gemeentewerf. Ten westen ligt een aantal woningen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het voorontwerp bestemmingsplan kan tijdens de openingsuren worden ingezien, in de informatiehoek van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Inspraakreacties

Tot en met dinsdag 5 juli 2022 kan door iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge inspraakreactie naar voren worden gebracht.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De inspraakreactie dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de inspraakreactie en het plan waarop de inspraakreactie betrekking heeft.

Voor het mondeling naar voren brengen van uw inspraakreactie kunt u contact opnemen met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183.

Wilt u nadere informatie over het ontwerp bestemmingsplan? Neemt u dan ook contact op met het team Stadsontwikkeling via telefoonnummer 140183.

Informatie avond

Ondersteunend aan deze terinzagelegging wordt op maandag 27 juni 2022 een inloopavond gehouden. Gedurende deze bijeenkomst kunnen er vragen worden gesteld over het plan. De inloopavond begint om 19:30 uur en duurt tot 21:00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het Stadhuis.

Naar boven