Ontwerp Bestemmingsplan Spanjaardsdijk 68

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 26 mei tot en met 6 juli 2022 voor een ieder ter inzage ligt:

 

- het ontwerp bestemmingsplan Spanjaardsdijk 68

 

Inhoud

Voor het perceel Spanjaardsdijk 68 zijn in de periode 2006-2007 diverse vergunningen en vrijstellingen verleend met als doel Coöperatie De Oorsprong hier een plek te geven. Het bedrijfsconcept van Coöperatie De Oorsprong was een publiekstoegankelijk productiecentrum voor biologische en ambachtelijke voedingsproducten met (land)winkel en proeverij op eigen terrein en met distributie naar de horeca, markten en winkels.

Het bedrijfsconcept van destijds is nooit in zijn geheel verwezenlijkt. Slechts enkele onderdelen van het totale plan van destijds zijn gestart en nog altijd in gebruik, o.a. de landwinkel, de bakkerij, de kaasmakerij en het restaurant.

Bij het opstellen van het bestemmingsplan Buitengebied Deventer zijn vanwege diverse omstandigheden, de verleende vrijstellingen niet overgenomen en is de agrarische bestemming gehandhaafd. Ook in het nu geldende bestemmingsplan Buitengebied Deventer, 1e herziening is de bestemming van het perceel en de opstallen nog altijd agrarisch.

De huidige eigenaar van de opstallen heeft deze gekocht met de bedoeling om de visie die Coöperatie De Oorsprong had alsnog te verwezenlijken. Het huidige bestemmingsplan en de in het verleden verleende vrijstellingen bieden echter onvoldoende ruimte en flexibiliteit om de huidige plannen voor De Oorsprong te kunnen realiseren.

 

Naast kleinschalige agrarische activiteiten, het restaurant, de landwinkel en werkplaatsen voor de ambachtelijke be- en verwerking van voedsel biedt dit bestemmingsplan ook ruimte voor ambachtelijke werkplaatsen voor be- en verwerking van andere producten, een kleinschalige mini-camping en biedt het ruimte de bestaande bedrijfswoning elders op het erf te herbouwen.

 

Inzien

Het ontwerp bestemmingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P356-OW01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.p356-ow01/

 

Het ontwerp bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

• https://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het plan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten vergunningen, Grote Kerkhof 1

 

Reageren

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 26 mei tot en met 6 juli 2022 ter inzage.

U kunt tot en met woensdag 6 juli 2022 reageren.

Lees hieronder hoe u op het plan kunt reageren.

 

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp bestemmingsplan Spanjaardsdijk 68 dan brengt u een zienswijze in.

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de Gemeenteraad,

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling,

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Spanjaardsdijk 68.

• Dien uw zienswijze digitaal in via

https://www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij Esther Busman van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is helaas niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “zienswijzenota”. Mogelijk wordt het plan op onderdelen aangepast. Vervolgens wordt het plan ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld, is er voor belanghebbenden de mogelijkheid om beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

 

 

Naar boven