Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond Raadhuisstraat - Van Heemstraweg - Dijkgraafstraat - Heemradenstraat - Heuvel – Klokkenslagstraat

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeente Druten voornemens is om percelen op de locatie Raadhuisstraat - Van Heemstraweg - Dijkgraafstraat - Heemradenstraat - Heuvel - Klokkenslagstraat te verkopen aan KlokGroep Bouw & Ontwikkeling B.V. (hierna: KlokGroep) voor de realisatie van in totaal 148 woningen in het project Portier (waarvan 132 woningen op gemeentegrond).

De volgende kadastrale percelen worden gedeeltelijk verkocht, voor in totaal een oppervlakte van circa 5.200 m²:

  • DTN03 C 4675

  • DTN03 C 5762

  • DTN03 C 5195

  • DTN03 C 5197

De gemeenteraad heeft voor dit project de voorwaarden vastgesteld in een Ambitiedocument (‘Ambitiedocument voor het ontwikkelingsgebied tussen Heuvel en Van Heemstraweg in Druten’). Het plan Portier van KlokGroep voldoet aan deze voorwaarden. KlokGroep heeft een strategische grondpositie door een koopovereenkomst met de eigenaar van percelen aan de Klokkenslagstraat midden in het projectgebied. Zonder deze percelen kan het projectgebied niet integraal ontwikkeld worden.

Wij zijn daarom van mening dat KlokGroep de enige serieuze gegadigde is voor deze verkoop.

Bent u van mening dat u op basis van de hierboven genoemde voorwaarden ook een serieuze gegadigde bent en wilt u in aanmerking komen voor deze verkoop? Reageer dan binnen 20 dagen na de datum van deze publicatie op dit voornemen. Stuur een brief naar de gemeente:

Postbus 1, 6650 AA Druten

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Ingrid Bos-de Keijzer, beleidsadviseur gebiedsontwikkeling, op e-mailadres i.bos@drutenwijchen.nl of via het algemene telefoonnummer 088 431 70 00.

Druten, 25 mei 2022

Burgemeester en wethouders van Druten,

mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

meneer B.P.P. Janssen, secretaris

 

Naar boven