Onherroepelijk bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen deel C Winkelcentrum Colmschate

 

Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat het bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen deel C, "Winkelcentrum Colmschate" onherroepelijk is geworden.

Uitspraak Raad van State

Op 1 juli 2020 heeft de gemeente Deventer het bestemmingsplan Deventer, stad en dorpen, plandeel C vastgesteld. Tegen dit bestemmingsplan heeft de eigenaar van het winkelcentrum Colmschate beroep ingediend. Gebleken is dat bij het opstellen van het bestemmingsplan een aantal functies en maatvoeringen niet juist waren overgenomen. Op een aantal locaties in het winkelcentrum is een eerste verdieping aanwezig. Per abuis waren deze verdiepingen niet bestemd voor detailhandel, terwijl deze locaties feitelijk als zodanig worden gebruikt of in een verleende vergunning als zodanig zijn vergund. Bij tussenuitspraak van 7 juli 2021, ECLI:NL:RVS:2021:1472, heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de raad van de gemeente Deventer opgedragen de gebreken in het besluit te herstellen.

In het herstelbesluit zijn de functies en maatvoeringen in overeenstemming gebracht met de verleende vergunningen en de feitelijke situatie.

Na vaststelling van dit herstelbesluit is gebleken dat er op één locatie echter een dubbele maatvoering was opgenomen.

De Afdeling heeft op 11 mei 2022 uitgesproken dat de dubbele maatvoering in strijd is met het rechtszekerheidsbeginsel en heeft een van de aanduidingen vernietigd. De raad is opgedragen om

ervoor zorg te dragen dat de vernietigde onderdelen worden verwerkt in het elektronisch vastgestelde plan dat te raadplegen is op de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl.

Met deze uitspraak is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

 

Inzien

Het herstelde bestemmingsplan waarin de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is verwerkt kunt u inzien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw001Cwkc-VG02

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op

https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/nl.imro.0150.chw001cwkc-vg02/

De uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is eveneens in te zien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.Chw001Cwkc-GU02

 

Het bestemmingsplan is tijdens de openingstijden in te zien bij:

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570.

 

 

 

Naar boven