Aanwijzingsbesluit lachgasverbod Oisterwijk 2022

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oisterwijk,

 

gelet op het bepaalde in artikel 2:74b lid 2 van de Algemene Plaatselijke Verordening Gemeente Oisterwijk 2021;

 

Overwegende dat:

Het college gebieden kan aanwijzen waar het verboden is om op openbare plaatsen ter bescherming van de openbare orde of het woon- en leefklimaat distikstofmonoxide (lachgas) recreatief als roesmiddel te gebruiken, voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben;

Er voor deze gebieden aanwijzingen moeten zijn van aantasting van de openbare orde door het gebruik van lachgas, daartoe voorbereidingen te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben;

de politie en bijzonder opsporingsambtenaren gebieden in kaart hebben gebracht waar een gerechtvaardigde vrees bestaat voor de aantasting van de openbare orde indien deze niet zouden worden aangewezen;

BESLUIT:

 

De volgende gebieden aan te wijzen als gebieden waar het verboden is om distikstofmonoxide (lachgas) recreatief als roesmiddel te gebruiken, voorbereidingen daartoe te verrichten of ten behoeve van dat gebruik voorwerpen of stoffen bij zich te hebben:

 

Kaart 1 Kern Moergestel

Het gebied omsloten door Kloosterlaan, Postelstraat, Bosstraat, De Scheerman, Schoolstraat, Burg. Bardoelstraat, Pastoor Janssenstraat, Prinses Margrietstraat, Rootven en Kloosterlaan. Tot het gebied behoren ook de hiervoor genoemde straten.

Kaart 2 Kern Oisterwijk

Gebied kern

Het gebied omsloten door Moergestelseweg, het spoor, Johannes Lenartzstraat, de Lind, Gemullehoekenweg, Johanna van Brabantlaan, Visserslaan, Wolvensteeg, Merodelaan, Koningsvaren, Burgemeester Vogelslaan en Moergestelseweg. Tot het gebied behoren ook de hiervoor genoemde straten.

  •  

Gebied Pannenschuurlaan

Het gebied omsloten door Pannenschuurlaan, Langvennen-Noord, Dieze, Langvennen-Zuid en Pannenschuurlaan. Tot het gebied behoren ook de hiervoor genoemde straten.

 

Gebied sportaccommodaties Oisterwijk

Het gebied omsloten door Sportlaan en de daaraan grenzende parkeerplaatsen, Moergestelseweg, Hoevenseweg, zandpad rechts richting Voorste stroom, zandpad rechts tot aan Sportlaan.

Kaart 3 Oisterwijk-Moergestel

Het gebied omsloten door Gemullehoekenweg, Oirschotsebaan, Spoordonkseweg, Oirschotseweg, Raadhuisstraat, Kloosterlaan, Rootven, Oisterwijkseweg, Moergestelseweg, Hondsbergselaan, Graaf Bernadottelaan, Bosweg, Heisteeg en Gemullehoekenweg. Tot het gebied behoren ook de hiervoor genoemde straten.

Kaart 4 Toegangswegen van en naar omliggende gemeenten

De toegangswegen van en naar omliggende gemeenten: Pannenschuurlaan, Heukelomseweg, Tilburgseweg (tot de grens met de gemeente Tilburg), Vinkenberg, Heuvelstraat en Broekzijde (tot de grens met de gemeente Hilvarenbeek), het fietspad Stroomdalpad en de Blankemansweg (tot aan Goyaardsdijk) en de daaraan gelegen parkeerplaats/carpoolplaats.

Kaart 5 Kasteellaan Haaren

De Kasteellaan van de N624 tot aan de toegangspoort van Kasteel Nemelaer en alle daaraan gelegen parkeerplaatsen. Dit gebied wordt aangeduid als ‘Kasteellaan Haaren’.

Kaart 6 Sportlaan tje Haaren

Sportlaantje vanaf de Langeweg en alle daaraan gelegen parkeergelegenheden en sportvelden.

Kaart 7 Omgeving Achterste Stroom

Het gebied omsloten door Wierdsmalaan, Bosweg, Heisteeg, Gemullehoekenweg, Johanna van Brabantlaan, Visserslaan, Wolvensteeg, Merodelaan, Wierdsmalaan. Tot het gebied behoren ook de hiervoor genoemde straten.

Kaart 8 Omgeving Scheibaan

Het gebied omsloten door Joannes Lenartzstraat, De Lind, Gemullehoekenweg, Rosepdreef, Scheibaan, Duinenweg, Burgemeester van de Oeverweg, Posthoornseweg tot aan het spoor, het spoor en Joannes Lenartzstraat. Tot het gebied behoren ook de hiervoor genoemde straten.

Dit besluit wordt aangehaald als ‘Aanwijzingsbesluit lachgasverbod Oisterwijk 2022’.

 

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

Oisterwijk, 10 mei 2022

 

Het college

Coen Boode, secretaris

Hans Janssen, burgemeester

 

Rechtsmiddelen

Bent u het niet eens met dit besluit? Binnen zes weken na publicatie van dit besluit kunt u tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. U kunt het bezwaarschrift schriftelijk of digitaal indienen. Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag van publicatie. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

Het bezwaarschrift bevat ten minste:

 

  • 1.

    de datum, uw naam, adres, en handtekening;

  • 2.

    een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaarschrift is gericht (datum + titel van het besluit);

  • 3.

    de reden waarom u bezwaar maakt.

Als u het bezwaarschrift schriftelijk wilt indienen dan richt u het bezwaarschrift aan: Het college van burgemeester en wethouders

Postbus 10101

5060 GA OISTERWIJK

Als u het bezwaarschrift digitaal wilt indienen, dan kan dit via het elektronisch online formulier “Bezwaar indienen” op onze website: www.oisterwijk.nl/bestuur-en-politiek/klachten-en-bezwaar.

Het maken van bezwaar heeft geen opschortende werking. Is het toch belangrijk dat de uitvoering van het besluit direct tegengehouden wordt? Dan kunt u, naast het bezwaarschrift, om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, team Bestuursrecht, locatie Breda, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

Naar boven