Ontwerp Bodembeheernota deel B plangebied Bronsgeest ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerp Bodembeheernota deel B plangebied Bronsgeest ter inzage ligt.

De gemeenteraad van Noordwijk heeft op dinsdag 10 mei 2022 de ontwerp Bodembeheernota deel B plangebied Bronsgeest vastgesteld en vrijgegeven voor ter inzagelegging voor het indienen van zienswijzen.

Speciaal beleid voor gebiedseigen grond Bronsgeest

De gemeente Noordwijk wil duurzaam bodembeheerbeleid uitvoeren dat praktisch uitvoerbaar is, milieu hygiënisch verantwoord en transparant is. Het doel van de nota is het geven van concrete lokale richtlijnen voor een duurzaam beheer van de bodem. De gemeente Noordwijk volgt zoveel mogelijk het generieke beleid zoals dat is opgenomen in het Besluit bodemkwaliteit. De gemeenteraad heeft echter de mogelijkheid om hiervan af te wijken door gebied specifiek beleid op te stellen. Met de gebied specifieke Bodembeheernota deel B Bronsgeest:

  • is het verplaatsen en hergebruiken van grond binnen Bronsgeest mogelijk, dit is eenvoudiger en goedkoper;

  • is er minder afvoer van deze goed herbruikbare grond naar een stortplaats of verwerker;

  • hoeft er minder grond te worden aangekocht;

  • worden transportafstanden en -kosten verminderd.

Conform de Wet bodembescherming kan de grond in Bronsgeest gebruikt worden voor de functie ‘Wonen met tuin’. De bodemkwaliteit in het plangebied Bronsgeest (Industrie) verschilt van de bodemfunctieklasse (Wonen) die het gebied heeft. Als de generieke landelijke regels van het Besluit bodemkwaliteit (Bbk) wordt gevolgd, mag grond niet binnen Bronsgeest verplaatst worden. Door gebied specifiek Bodembeheernota deel B vast te stellen, kan de gebiedseigen grond wel zonder risico voor mens en milieu (her)gebruikt worden.

Inzage

De ontwerp Bodembeheernota deel B Bronsgeest ligt met ingang van vrijdag 20 mei 2022 tot en met dinsdag 28 juni 2022 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis aan de Voorstraat 42. Tevens is het plan digitaal te raadplegen via https://www.officielebekendmakingen.nl/ en op de gemeentelijke website www.noordwijk.nl onder “Bodembeheernota deel B plangebied Bronsgeest”.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde inzagetermijn kunnen belanghebbenden, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze over de ontwerp Bodembeheernota deel B indienen. De zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad (Postbus 298, 2200 AG Noordwijk) onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp Bodembeheernota deel B Bronsgeest’. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze (op afspraak) is mogelijk.

Voor een eventuele mondeling zienswijze kunt u contact opnemen met het projectteam Bronsgeest. Telefonisch te bereiken onder nummer 071-366 0000.

 

Naar boven