Bekendmaking: voornemen opstellen omgevingseffectrapportage en mogelijkheid tot inspraak op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen maken bekend dat de gemeente van plan is een omgevingseffectrapportage op te stellen. Deze rapportage is om de keuzes te onderbouwen die de gemeente maakt bij het actualiseren van de gemeentelijke Omgevingsvisie. De bekendmaking gebeurt op grond van het bepaalde in artikel 7.9 van de Wet Milieubeheer en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht.

In de Omgevingsvisie regelen we op hoofdlijnen hoe we de doelen van de Toekomstvisie 2030 in onze ruimte kunnen vormgeven en de stappen die we zetten om samen aan een toekomstbestendige stad te werken.

Wát hiervoor wordt onderzocht en hóe dit wordt aangepakt, is beschreven in een formeel plan van aanpak: de Notitie Reikwijdte en Detailniveau.

De gemeente wil graag weten wat u van de aanpak vindt. Daarvoor heeft u de formele mogelijkheid tot inspraak (zie hierna) én de mogelijkheid om tijdens bijeenkomsten in een informele sfeer van gedachten te wisselen met elkaar en met mensen van de gemeente (zie onderaan de tekst onder het kopje ‘extra informatie’).

Ook de Commissie voor de milieueffectrapportage is verzocht over dit formele plan van aanpak advies uit te brengen. De Commissie is een landelijke, onafhankelijke adviescommissie.

Het kan dat in de omgevingseffectrapportage een passende beoordeling nodig is in verband met de mogelijk duidelijke gevolgen voor een Natura 2000-gebied. Dat is op dit moment nog niet duidelijk maar deze passende beoordeling wordt opgesteld indien gedurende het uit te voeren onderzoek blijkt dat dit vereist is.

Praktische zaken tervisielegging en inspraak

Wat ligt ter inzage?

  • -

    Het raadsbesluit (incl. uitgangspuntennotitie omgevingsvisie) van 22 april 2021 waarin is besloten tot het actualiseren van de gemeentelijke omgevingsvisie en het opstellen van een omgevingseffectrapportage;

  • -

    de Notitie Reikwijdte en Detailniveau, een samenvatting van betreffende notitie en een korte publieksversie.

Wanneer terinzagelegging?

Van vrijdag 20 mei tot en met donderdag 30 juni 2022 (zes weken).

Waar?  

In de stadswinkel (stadhuis Geleen, Markt 1) of via de bijlagen te vinden in de linkerbalk bij deze publicatie.

Openingstijden stadswinkel?

maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 08:00 - 18:00 uur.

donderdag: 08:00 - 20:00 uur.

Inspraak?  

Voor iedereen op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau.

Wijze van inspraak?

  • -

    schriftelijk van 20 mei tot en met 30 juni a.s., te richten aan Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen, team Ruimtelijke Ontwikkeling, t.a.v. mevrouw M. Jansen.

  • -

    digitaal van 20 mei tot en met 30 juni a.s. Op de gemeentelijke website www.sittard-geleen.nl (trefwoord zienswijze indienen (met DigiD)) staat hoe u dit doet.

  • -

    mondeling van 20 mei tot en met 30 juni a.s. via het maken van een afspraak met mevrouw M. Jansen van het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Zij is te bereiken via het algemene nummer van de gemeente: 14046.

Extra informatie

Op www.metsittardgeleen.nl vindt u extra informatie over de totstandkoming van de Omgevingsvisie in Sittard-Geleen.

We organiseren bijeenkomsten tijdens de periode van tervisielegging om met u en met elkaar in een informele sfeer van gedachten te wisselen over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Wilt u op de hoogte blijven via een nieuwsbrief of wilt u meedenken, dan kunt u zich aanmelden via genoemde site.

Naar boven