Vastgesteld draagvlak bedrijveninvesteringszone pandeigenaren Dobbewijk 2022-2026

In haar openbare vergadering van 18 november 2021. Heeft de gemeenteraad van Voorschoten de ‘Verordening bedrijveninvesteringszone Dobbewijk 2022’ vastgesteld. Op basis van de verordening wordt een ‘BIZ-bijdrage’ geheven. Dit ter bestrijding van de kosten die zijn verbonden aan activiteiten in de openbare ruimte en op internet, die zijn gericht op het bevorderen van de leefbaarheid of de veiligheid in de bedrijveninvesteringszone of de ruimtelijke kwaliteit of de economische ontwikkeling van de bedrijveninvesteringszone. De verordening kan alleen in werking treden als blijkt dat er voldoende draagvlak is voor het per 1 januari 2022 met vijf jaar verlengen van de bedrijveninvesteringszone.

 

Op 28 december 2021 heeft het college dit vastgesteld op basis van een stemming onder de pandeigenaren in de zone Dobbewijk die de bijdrage zouden moeten betalen.

 

Er is voldaan aan de eis van minimaal 50% respons.

Van de 164 stembiljetten zijn er 95 ontvangen. Dit is een respons van 58%.

 

Er is voldaan aan de eis dat minimaal 2/3 van de respondenten positief heeft gestemd.

Het aantal stembiljetten met “Nee” bedraagt 5. Het aantal stembiljetten met “Ja” bedraagt 88. Het aantal stembiljetten met “Blanco” bedraagt 2.

 

Er is voldaan aan de eis dat de voorstemmers gezamenlijk meer Woz-waarde vertegenwoordigen dan de tegenstanders

De stembiljetten met “Nee” vertegenwoordigen een totale WOZ-waarde van € 1.434.000,00. De stembiljetten met “Ja” vertegenwoordigen een totale WOZ-waarde van € 33.479.000,00.

 

De verordening wordt op dezelfde dag als de vaststelling van het draagvlak bekendgemaakt door plaatsing in het Gemeenteblad.

 

Naar boven