Concept saneringsprogramma geluid 138 woningen in de voormalige gemeente Landerd

In de Wet geluidhinder is de bepaling opgenomen dat woningen die op 1 maart 1986 een te hoge geluidbelasting op de gevel hadden vanwege wegverkeer, aangemerkt worden als een saneringssituatie. Gemeenten hebben de wettelijke verplichting deze woningen te onderzoeken en daar waar noodzakelijk geluidreducerende maatregelen te treffen.

In de gemeente Maashorst liggen in Reek, Schaijk en Zeeland 138 woningen die als saneringssituatie zijn aangemerkt. Ingevolge artikel 89, eerste lid, van de Wet geluidhinder hebben burgemeester en wethouders een programma van maatregelen (saneringsprogramma) opgesteld. Het saneringsprogramma geeft een omschrijving van de uitgangspunten en van de maatregelen die in aanmerking komen om de geluidbelasting, veroorzaakt door wegverkeerslawaai, op de gevels van de saneringswoningen zoveel mogelijk te beperken.

Stukken inzien

Het concept saneringsprogramma ligt vanaf maandag 23 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in het gemeentehuis aan de Markt 145 in Uden. Voor het inzien van het concept saneringsprogramma kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar (team Groene Leefomgeving).

Zienswijze geven

Eenieder kan tijdens de ter inzageperiode een zienswijze (reactie) indienen. Uw zienswijze kunt u schriftelijk richten aan:

Gemeente Maashorst

t.a.v. Jos Cranen

Postbus 83

5400 AB UDEN

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jan Paul Smits van de Omgevingsdienst Brabant Noord via 088 – 7430 000 of jsmits@odbn.nl.

 

Naar boven