Rectificatie: Eerste wijziging van het Besluit Beleidsregels Maatschappelijke ondersteuning gemeente Roerdalen 2020

Deze publicatie betreft een rectificatie omdat de titel van de wijziging niet correct was. De oorspronkelijke publicatie is op 12 mei 2022 bekendgemaakt, beschikbaar via [Gemeenteblad 2022, 213558.]

 

Burgemeester en wethouders van Roerdalen

 

gezien het voorstel 1 maart 2022;

 

gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Roerdalen 2020;

 

besluiten:

 

de eerste wijziging van het Besluit Beleidsregels Maatschappelijke ondersteuning gemeente Roerdalen 2020 vast te stellen.

Artikel I Wijzigingen

Het Besluit Beleidsregels Maatschappelijke ondersteuning gemeente Roerdalen 2020 wordt gewijzigd als volgt.

 

  • A.

    Aan Hoofdstuk 2. Beoordeling Maatwerkvoorzieningen, 2.1 Algemeen beoordelingskader wordt de huidige tekst aangevuld met onderstaande alinea:

     

  • Primaat van collectieve voorzieningen

  • Als een hulpvraag kan worden opgelost door de inzet van een collectieve voorziening dan gaat dit voor op een individuele verstrekking

  • B.

    In Hoofdstuk 3 Maatwerkvoorzieningen, 3.4 Normale gebruik van de woning wordt de alinea ‘Verhuizing’ aangevuld met onderstaande tekst:

     

  • Een verhuiskostenvergoeding wordt alleen verstrekt als de inwoners verhuist naar zelfstandige huisvesting.

  • C.

    In Hoofdstuk 3 Maatwerkvoorzieningen, 3.4 Normale gebruik van de woning wordt de alinea ‘Renoveren algemeen gebruikelijk’ vervangen door onderstaande tekst:

     

  • Voor de afschrijftermijnen wordt aansluiting gezocht bij de termijnen die gelden volgens het beleid huurverhoging na woningverbetering van De Huurcommissie.

  • In beginsel is een renovatie van de ruimtes algemeen gebruikelijk als de afschrijftermijn bereikt is.

  • Als na onderzoek duidelijk is dat een aanpassing (medisch) noodzakelijk is, wordt er rekening mee gehouden of de benodigde goedkoopst passende aanpassing in de betreffende situatie, betaalbaar is voor iemand met een inkomen op minimum niveau. Als dat niet zo is, wordt het niet als algemeen gebruikelijk beschouwd. Als dat wel zo is, wordt de aanpassing als algemeen gebruikelijk beschouwd.

  • Het college kan voor de inhoudelijke beoordeling (medisch) advies opvragen.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Artikel III Citeertitel

Dit besluit kan worden aangehaald als “de eerste wijziging van het Besluit Nadere regels Maatschappelijke ondersteuning gemeente Roerdalen 2020”.

Sint Odiliënberg, 3 mei 2022

Burgemeester en wethouders van Roerdalen,

De secretaris,

J.J.W.M. L’Ortije

De burgemeester,

Mr. M.D. de Boer-Beerta

Naar boven