Bekendmaking bestemmingsplan Herziening Hoevelaar fase 1

 

Burgemeester en wethouders van Woudenberg maken bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2022 het bestemmingsplan Herziening Hoevelaar fase 1 gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Sinds het van kracht zijn van het bestemmingsplan 'Hoevelaar fase 1' zijn enkele omissies aan het licht gekomen, die om reparatie vragen. De voorliggende herziening van het bestemmingsplan ziet op deze reparatie.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt van 25 mei 2022 tot en met 5 juli 2022 ter inzage in het gemeentehuis van Woudenberg. Het bestemmingsplan kan daarnaast worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de naam van het plan of het planid-nummer: NL.IMRO.0351.BP2021hoevelrhz1-vg01

Wat kunt u doen als u het niet eens bent met het bestemmingsplan?

Bent u het niet eens met het bestemmingsplan? Dan kunt u, binnen de bovengenoemde termijn, beroep instellen. Dat wil zeggen dat u een brief (een ‘beroepschrift’) stuurt aan de Raad van State. Daarin legt u uit waarom u het niet met het bestemmingsplan eens bent.

U kunt alleen beroep instellen indien u:

  • 1.

    1. belang heeft bij het bestemmingsplan, of

  • 2.

    2. heeft gereageerd (een zienswijze heeft ingediend) op het ontwerpbestemmingsplan.

U stuurt uw beroepschrift aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA DEN HAAG

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van de Raad van State. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl voor meer informatie.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als beroep is ingesteld kan er een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzitter van deze Afdeling. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven