Wijzigingsplan Tussenlanen 39-41, Bergambacht (Ruimte-voor-ruimte)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.9.a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het vastgestelde wijzigingsplan Tussenlanen 39-41 Bergambacht (Ruimte-voor-ruimte) met ingang van woensdag 25 mei 2022 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving plan

Aan de Tussenlanen 39-41 in het buitengebied van Bergambacht ligt een voormalig agrarisch bedrijf. De initiatiefnemer is voornemens om de in onbruik geraakte agrarische bebouwing van ca. 1.000m2 te slopen. De karakteristieke woonboerderij aan de voorzijde van het perceel zal worden behouden. Als compensatie voor sloop wordt, met toepassing van de 'ruimte-voor-ruimte' regeling, de nieuwbouw van een extra woning planologisch mogelijk gemaakt.

Het ontwerp van het wijzigingsplan heeft vanaf 16 maart 2022 gedurende zes werken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend en het plan is ongewijzigd vastgesteld.

Ter inzage

Van woensdag 25 mei tot en met dinsdag 5 juli 2022 ligt het vastgestelde wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Het inzien kan van maandag t/m vrijdag op afspraak. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 14 0182.  

Het wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID):

NL.IMRO.1931.BPW2102BG045-VG01

Beroep

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor belanghebbenden.

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

Stolwijk, 24 mei 2022

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

J. Hennip, gemeentesecretaris

P.L. Paans, burgemeester

 

Naar boven