PUBLICATIE VOORNEMEN

Met deze publicatie geeft de Gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR: 2021:1778).

 

Arie den Arendplein  

 

Objectinformatie

Adres: Arie den Arendplein

Perce(e)l(en): PNS00-B-6797(ged.)

Perceelgroottte: ca. 1267 m²]

 

Voornemen tot aangaan overeenkomst Locatie Arie den Arendplein

De gemeente Rotterdam is voornemens om een ontwikkelovereenkomst te sluiten met Nieuw Vastgoed B.V. voor de bouw van een zestal rijwoningen aan het Arie den Arendplein en de daaruit voortvloeiende verkoop van de in de aanhef genoemde gronden.

 

Ontwikkelaar Nieuw Vastgoed B.V is preferent gegadigde

Naar het oordeel van de gemeente Rotterdam is Nieuw Vastgoed B.V.de gegadigde die in aanmerking komt voor verkrijging van de woningbouwontwikkeling aan het Arie den Arendplein en de daaruit voortvloeiende verkoop van gronden daarvan. Nieuw Vastgoed b.v. maakte deel uit van een door de gemeente Rotterdam opgestelde preselectie van verschillende ontwikkelaars. Hierbij zijn eerdere ervaringen, creatief meedenken in de stedenbouwkundige mogelijkheden van deze locatie en het vergroten van de diversiteit aan ontwikkelaars actief in het gebied Pernis, leidend geweest voor de uiteindelijke keuze. Uit deze pre-selectie is Nieuw Vastgoed B.V. door de gemeente Rotterdam geselecteerd als preferente verkrijger van de genoemde gronden.

 

Op 15 oktober 2020 is bij het live gaan van de website “bouwenaanrotterdam.nl” in de bouwkaart op deze site gepubliceerd dat Nieuw Vastgoed deze locatie gaat ontwikkelen. Daarnaast heeft op 15 juli 2021 er een digitale bewonersavond plaatsgevonden waarin de gemeente en de ontwikkelaar Nieuw Vastgoed de plannen hebben gepresenteerd. Deze avond georganiseerd door de gemeente en Nieuw Vastgoed is middels een schriftelijke aankondiging gecommuniceerd aan omwonenden en verder ook nog openbaar via Facebook en op de website van de gemeente Rotterdam. Hiermee is door de gemeente in ieder geval publiekelijk bekendheid aan het te ontwikkelen project gegeven. Er is daarna door andere ontwikkelaars niet meer geacquireerd of geïnformeerd naar deze locatie.

 

Gelet op het voorgaande is de gemeente van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de ontwikkelovereenkomst voor de locatie Arie den Arendplein en de daar daaruit voortvloeiende verkoop van de in de aanhef van deze publicatie genoemde ontwikkelaar, namelijk Nieuw Vastgoed B.V.. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 6 mei 2022, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan MenCuitgiftecapaciteitSO@rotterdam.nl , onder vermelding van “Reactie op voornemen tot aangaan overeenkomst Arie den Arendplein”. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente en de ontwikkelaar Nieuw Vastgoed B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de koopovereenkomst zou worden opgekomen.

 

 

Naar boven