Addendum Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2022

De raad van de gemeente Bronckhorst;

 

gelezen het voorstel van het college van b en w van 5 april 2022;

 

gelet op de Gemeentewet,

Besluit:

  • 1.

    In te stemmen met het mogelijk maken van kwijtschelding1 dan wel vermindering of teruggaaf2 van leges welke geheven worden voor het verlenen van een omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor locaties die de tijdelijke opvang van vluchtelingen mogelijk maken. Hierbij een apart artikel opnemen in de Verordening op de heffing en de invordering van leges van de gemeente Bronckhorst 2022. Opnemen van artikel 2.2.12.4 indien een aanvraag om omgevingsvergunning betrekking heeft op afwijken bestemmingsplan voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen bedraagt de vermindering 100%.

  • 2.

    In te stemmen met het mogelijk maken van het niet heffen van toeristenbelasting bij locaties die opvang van vluchtelingen uit Oekraïne mogelijk maken. Hierbij een aparte zinsnede voor vluchtelingen uit Oekraïne opnemen in de Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2022 onder artikel 4 Vrijstellingen. Opnemen van artikel 4 onder a. toevoegen 3. als vluchteling tijdelijk verblijft in een locatie waarvoor doorgaans wel toeristenbelasting verschuldigd is.

  • 3.

    In te stemmen met het dekken van de kosten vanuit algemene middelen, mochten we geen dekking krijgen vanuit het rijk voor het bekostigen van de aan initiatiefnemers van GOO en POO gevraagde Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

  • 4.

    Het beschikbaar stellen van een krediet voor het kwijtschelden dan wel verminderen of teruggave van leges, vrijstellen van toeristenbelasting en het bedrag voor aanvragen VOG aan initiatiefnemers welke een locatie beschikbaar stellen om oorlogsslachtoffers uit Oekraïne op te vangen.

Aldus besloten door de raad van de gemeente Bronckhorst in zijn openbare vergadering van 28 april 2022,

de griffier,

M. Veenbergen

de voorzitter,

M. Besselink

Naar boven