Bekendmaking van het bestemmingsplan Het Achtererf op het perceel achter de Nieuw-Loosdrechtsedijk 73-87.

Burgermeester en wethouders maken overeenkomstig artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 18 november 2021 het “bestemmingsplan Het Achtererf”, heeft vastgesteld.

 

Plan

Op het perceel worden 36 wooneenheden met bijbehorende infrastructuur gebouwd. Het plan is in strijd met het geldende bestemmingsplan Kernen Ankeveen, Kortenhoef en Nieuw-Loosdrecht.Inzage Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken, ligt vanaf 19 januari 2022 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kan worden ingezien op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1696.BP8100Aerf2020-on00). In verband met de maatregelen rond het coronavirus kan het bestem­mingsplan niet worden ingezien op het gemeentehuis. Desgewenst kunt u de stukken ook digitaal opvragen via info@wijdemeren.nl.

 

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij/zij dit niet heeft gedaan, kan gedurende de termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Voorts kan een belanghebbende gedurende genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voor­zitter van genoemde afdeling. Het besluit tot vaststelling en daarmee het bestemmingsplan treden na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroep­stermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Naar boven