Bestemmingsplan Dres 2 Westwoud multifunctionele accommodatie

De vooraankondiging

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de bouw van een multifunctionele accommodatie MFA aan de Dam 2 in Westwoud kadastraal bekend Drechterland sectie G nummers 378, 1020 en 1467.

Het bestemmingsplan wordt opgesteld om een multifunctionele accommodatie te realiseren. Hierin komen een Integraal Kindcentrum bestaande uit een basisschool, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Tevens is er ruimte voor jeugd- en jongerenwerk, een ouderenvereniging, een dorpshuis, een gymzaal en op de verdieping komen 11 woningen.

Naar aanleiding van deze vooraankondiging kan nog niet gereageerd worden. Het nog op te stellen ontwerpbestemmingsplan zal te zijner tijd ter inzage worden gelegd. Dit wordt dan bekendgemaakt en op het ontwerp kan gereageerd worden. Hierbij wordt de coördinatieregeling toegepast waarvoor onderstaand coördinatiebesluit is genomen.

Het coördinatiebesluit

Burgemeester en wethouders van Drechterland maken bekend dat de gemeenteraad op 25 april 2022 heeft besloten om de Coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening ex artikel 3.30 toe te passen op het plan voor de hiervoor genoemde multifunctionele accommodatie Dres 2 in Westwoud.

Dit houdt in dat tegelijkertijd een ontwerpbestemmingsplan en een ontwerp-omgevingsvergunning voor dit plan ter inzage worden gelegd waartegen zienswijzen kunnen worden ingediend. Als de gemeenteraad het bestemmingsplan daarna wil vaststellen kan het college direct na het raadsbesluit de omgevingsvergunning verlenen. Als tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning beroep wordt ingesteld wordt dit door de Raad van State tegelijkertijd en binnen de termijn van 1 jaar behandeld. Dit leidt tot één uitspraak.   

Inzien

Het raadsvoorstel en besluit tot toepassing van de coördinatieregeling liggen ingaande 13 mei tot en met 23 juni 2022 in het gemeentehuis van Drechterland ter inzage. Het coördinatiebesluit kan in deze periode ook online worden ingezien op de landelijke voorziening http:/officielebekendmakingen.nl

Informatie

Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ordening telefoon 0228-352352.

 

Naar boven