Voorgenomen verlening van opstalrecht voor de plaatsing van een geldautomaat

Adres: Koningsplein 3 te Asten

 

Perceel: gemeente Asten, sectie G, nummer 4365 gedeeltelijk, nabij Koningsplein 3

 

Perceelgrootte: ca. 10 m2

 

De gemeente Asten is voornemens om een opstalrecht te verlenen voor bovengenoemd perceel aan Geldmaat B.V. De uitgifte vindt plaats ten behoeve van de plaatsing van een geldautomaat. De gemeente acht het wenselijk dat een geldautomaat geplaatst wordt, omdat daarmee haar inwoners een betere mogelijkheid krijgen om contant geld op te nemen en te storten.

 

Geldmaat B.V. is geïnteresseerd in het plaatsen van een geldautomaat, mits zij het bovengenoemde perceel kan verkrijgen. De gemeente wenst het perceel grond daarom uit te geven ten behoeve van de plaatsing van de geldautomaat. De gemeente gaat ervan uit dat Geldmaat B.V. de enige geïnteresseerde is om een geldautomaat te plaatsen in de gemeente. De gemeente geeft met dit voornemen bovendien uitvoering aan de samenwerkingsovereenkomst die zij op 9 mei 2022 met Geldmaat B.V. is aangegaan en waarin dit voornemen is opgenomen.

 

De gemeente meent op grond van het voorgaande dat Geldmaat B.V. de enige serieuze gegadigde is om op het perceel grond een opstalrecht te verkrijgen. Mocht een belanghebbende bezwaren hebben tegen deze uitgifte aan Geldmaat B.V., dan dient hij die bezwaren binnen drie weken na publicatie van dit bericht kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Oost-Brabant.

 

Blijft een kort geding uit, dan is de gemeente vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot verlening van een opstalrecht.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

 

Naar boven