Bekendmaking ontwerp ‘Beleidsregel Natuurinclusief bouwen en inrichten Buurtschap Crailo 2022’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren maken op grond van de gemeentelijke Inspraakverordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp van de ‘Beleidsregel natuurinclusief bouwen en inrichten Buurtschap Crailo 2022’ van 12 mei tot en met 22 juni 2022 ter visie ligt.

 

Inleiding

Buurtschap Crailo wordt ontwikkeld op een voormalig defensieterrein dat is gelegen op grondgebied van de gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum ten zuidwesten van de Rijksweg A1. De gemeenteraden van Gooise Meren, Laren en Hilversum hebben in juli 2021 voor Buurtschap Crailo drie bestemmingsplannen vastgesteld. Het totale plangebied behelst maximaal 590 woningen, circa 5 hectare bedrijvigheid en (maatschappelijke) voorzieningen.

 

Bestemmingsplan

In de regels van het bestemmingsplan ‘Buurtschap Crailo’ is de voorwaarde opgenomen dat het bouwen van gebouwen uitsluitend is toegestaan indien bij het bouwen voldoende maatregelen worden gerealiseerd in het kader van natuurinclusief bouwen en inrichten. Wanneer sprake is van voldoende maatregelen in het kader van Natuurinclusief bouwen en inrichten wordt toegelicht in ontwerpbeleidsregel 'Natuurinclusief bouwen en inrichten Buurtschap Crailo'. De ontwerp beleidsregel die nu ter inzage ligt betreft een nadere uitwerking van de op 20 april 2021 vastgestelde beleidsregel. Met de herziening wordt de beleidsregel specifieker toegesneden op de kenmerken van en specifieke natuurdoelen voor de verschillende locaties op Buurtschap Crailo, zodat maatwerk geboden wordt.

 

Inzien

 

In het gemeentehuis

Het ontwerp van de beleidsregel ‘Natuurinclusief bouwen en inrichten Buurtschap Crailo’ ligt met ingang van 12 mei 2022 tot en met 22 juni 2022 (zes weken) ter inzage in het gemeentehuis aan de Brinklaan 35 te Bussum.

 

Digitaal

De documenten zijn digitaal raadpleegbaar via:

- de gemeentelijke website https://bestuur.gooisemeren.nl/plannen-en-projecten/dossier/crailo/ 

- de gemeentelijke website https://bestuur.gooisemeren.nl/college-van-benw/bekendmakingen

- de landelijke website https://www.overheid.nl/lokale_wet_en_regelgeving.

 

Inspraakreactie

U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging een schriftelijke of mondelinge inspraakreactie indienen. Een schriftelijke inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders Gooise Meren, Brinklaan 35, 1404 EP Bussum.

 

Informatie

Voor vragen, het inwinnen van informatie en het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met de heer M.G. van Veen van de Afdeling Mens en Omgeving, telefonisch bereikbaar via 035 207 00 00.

Bussum, 11 mei 2022

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren

 

Naar boven