Wijzigingen van het bij de mandaatregeling behorende mandaatregister

No. ,

 

Het college van burgemeester van de gemeente Noordoostpolder,

 

gelet op de afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

B E S L U I T:

 

vast te stellen, de navolgende wijzigingen van het bij de mandaatregeling behorende mandaatregister, nr.10.0,

1e wijziging

Alle mandaten van de managers van de clusters Maatschappelijke Ondersteuning en Ruimtelijke Ondersteuning worden overgeheveld naar de manager van het cluster Beleidsontwikkeling.

2e wijziging

De functie Wob-coordinator wordt in het mandaatregister gewijzigd in Woo-coordinator.

3e wijziging

De omschrijving van mandaat nr.13 van het hoofdstuk Algemeen wordt als volgt gewijzigd:

 

Het nemen van een verdagingsbesluit ingevolge artikel 4.4 tweede lid, Woo, een opschortingsbesluit ingevolge artikel 4.4, derde lid Woo of een in verband met het Woo-verzoek genomen opschortingsbesluit ingevolge artikel 4:15 Awb.

4e wijziging

De omschrijving van mandaat nr. 14a van het hoofdstuk Algemeen wordt als volgt gewijzigd:

 

Het doorzenden van Woo-verzoeken die betrekking hebben op gegevens in documenten die berusten bij een ander bestuursorgaan onder mededeling van de doorzending aan de verzoeker ingevolge artikel 4.2 Woo.

5e wijziging

De omschrijving van de mandaten nr. 14b, 14c en 15 van het hoofdstuk Algemeen wordt als volgt gewijzigd:

 

Het begrip Wob-verzoek in nr.14 b en c wordt vervangen door Woo-verzoek, het begrip Wob-verzoeken in mandaat nr.15 door Woo-verzoeken.

6e wijziging

De titel van het hoofdstuk Drank- en Horecawet wordt gewijzigd in Alcoholwet. Als in dit hoofdstuk gesproken wordt van Drank- en Horecawet wordt dit gewijzigd in Alcoholwet.

7e wijziging

De mandaten nrs. 17, 18 en 20 van het hoofdstuk Milieu vervallen. Mandaat nr.19 wordt vernummerd tot mandaat nr. 17, mandaat nr 21 wordt vernummerd tot mandaat nr.18, mandaat nr.22 wordt vernummerd tot mandaat nr.19, mandaat nr.23 wordt vernummerd tot mandaat nr.20.

8e wijziging

Aan mandaat nr 2 van het hoofdstuk Algemene wet bestuursrecht, betrekking hebbende op de bevoegdheid om een beslissing op bezwaarschrift te verdagen wordt de mogelijkheid van ondermandaat toegevoegd aan de manager van het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving

9e wijziging

Aan de mandaten nrs 1 en 2 van het hoofdstuk Ruimtelijke Ordening wordt de manager van het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving toegevoegd met de mogelijkheid van ondermandaat aan de medewerkers van het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

10e wijziging

De omschrijving van mandaat nr.1 van het hoofdstuk Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt gewijzigd, in die zin dat achter het zinsdeel beslissen op een aanvraag om een omgevingsvergunning Wabo c.q. meldingen ingevolge de hoofdstukken 2 en 3 wordt toegevoegd “van de Wabo”.

11e wijziging

De omschrijving van mandaat nr.16 van het hoofdstuk Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt gewijzigd, in die zin dat in de opsomming hoofdstuk 8 van de bouwverordening wordt vervangen door §1.7 en hfst. 8 Bouwbesluit 2012.

12e wijziging

De mandaten nr.17, 18, 19, 20, 21, 24, 25, 26 en 27 van het hoofdstuk Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) vervallen. Mandaat nr.22 wordt vernummerd tot mandaat nr.17, mandaat nr. 23 wordt vernummerd tot mandaat nr.18, mandaat nr. 28 wordt vernummerd tot mandaat nr.19, mandaat nr.29 wordt vernummerd tot mandaat nr.20, mandaat nr. 30 wordt vernummerd tot mandaat nr. 21, mandaat nr.31 wordt vernummerd tot mandaat nr.22, mandaat nr. 31 wordt vernummerd tot mandaat nr.23, mandaat nr.32 wordt vernummerd tot mandaat nr. 24.

13e wijziging

Aan het hoofdstuk Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) wordt een nieuw mandaat

nr.25 toegevoegd:

Bevoegdheid: Het verlenen van een ontheffing op grond van artikel 8.3 lid 3 en artikel 8.4 lid 2 van het Bouwbesluit 2012. (Geluid en trilling).

Bestuursorgaan: Burgemeester en wethouders

Mandaat: Directeuren.

Mogelijkheid ondermandaat: Manager Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

14e wijziging

De afkorting WKO in het hoofdstuk Wet kinderopvang wordt gewijzigd in Wko. De verwijzing in het hoofdstuk naar het Landelijke Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen (LRKP ) wordt gewijzigd in Landelijk Register Kinderopvang.

15e wijziging

De mandaten nrs.1 tot en met 7 van het hoofdstuk Wet Bibob worden gewijzigd, in zoverre dat er voor deze mandaten een mogelijkheid voor ondermandaat wordt toegevoegd voor de plaatsvervangend Bibob-coordinator en de leden van de werkgroep Bibob en de overige mogelijkheden voor ondermandaten, met uitzondering voor die van de Bibob-coördinator, ingetrokken worden.

16e wijziging

De informatie in de kolom bijzonderheden bij mandaat 3a van het hoofdstuk Wet Bibob wordt aangevuld met de zinssnede (i.v.m. zogenaamde ‘kan-bepalingen’ uit de beleidsregel).

17e wijziging

Aan het hoofdstuk Wet Bibob wordt een nieuw mandaat nr.4a toegevoegd:

Bevoegdheid: Het versturen van een ontvangstbevestiging voor een Bibob-onderzoek.

Bestuursorgaan: Burgemeester en wethouders, Burgemeester.

Mandaat: Directeuren.

Mogelijkheid ondermandaat: (plv) Bibob-coördinator, leden werkgroep Bibob.

18e wijziging

De eerste zin in de opmerkingen bij mandaat 6 van het hoofdstuk Wet Bibob vervalt Toegevoegd wordt de opmerking dat de burgemeester (achteraf) dient te worden geinformeerd.

19e wijziging

Er wordt een nieuw mandaat nr.6a aan het hoofdstuk Economische aangelegenheden toegevoegd:

Bevoegdheid: Correspondentie over notariële (concept) akten bij de verkoop van grond en overige rechten, met name het toetsen en accorderen van concept akten.

Bestuursorgaan: Burgemeester.

Machtiging: Directeuren.

Mogelijkheid ondermachtiging: Manager Ingenieursbureau, medewerkers vastgoed.

Aldus vastgesteld d.d. 12 april 2022 door:

Het college van burgemeester en wethouders,

de secretaris,

de burgemeester,

Burgemeester.

Naar boven