Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan centrum van Opmeer-Spanbroek

Burgemeester en wethouders van Opmeer maken op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 9 mei 2022 heeft besloten dat een bestemmingsplan (of omgevingsplan indien de Omgevingswet inwerking is getreden) wordt voorbereid voor het centrum van Opmeer-Spanbroek.

Doel voorbereidingsbesluit

Voor het centrum van Opmeer-Spanbroek is een bestemmingsplan/omgevingsplan in voorbereiding, daarvoor wordt eerst een centrumvisie opgesteld. Met het voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat vergunning voor bouw- en gebruiksactiviteiten conform het geldende bestemmingsplan moeten worden verleend die volgens het toekomstige bestemmingsplan niet gewenst zijn.

Ter inzage

Het besluit is met ingang van 10 mei 2022 digitaal in te zien via www.overheid.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0432.VBCentrumOpmeer-VG01.

Voor het inzien van het fysieke besluit kan een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 0226 - 363 333

Inwerkingtreding

Het voorbereidingsbesluit is op 10 mei 2022 in werking getreden en geldt voor de duur van één jaar. Het voorbereidingsbesluit is niet vatbaar voor bezwaar- en beroep.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling R&O van de gemeente Opmeer, telefoonnummer 0226 – 363 333.

 

Opmeer, 10 mei 2022

Naar boven