Besluit tot zesde wijziging van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht

Integraal Resultaatverantwoordelijk Manager (IRM) van Ruimte;

 

Gelet op artikel 10 van de Parkeerbelastingverordening 2022 gemeente Utrecht;

 

Gelet op de Mandaatregeling B&W en burgemeester 2022 Gemeente Utrecht;

 

Gelet op de Procedure invoering betaald parkeren;

 

Overwegende dat in een deel van de Croeselaan en een deel van de Balijelaan gelegen in parkeerrayon Hendrik Tollenstraat en parkeerrayon Rivierenwijk in overleg met ondernemers een winkeltijdenregime wordt ingevoerd.

Besluit vast te stellen de volgende wijziging van het Aanwijzingsbesluit parkeerapparatuurplaatsen gemeente Utrecht;

 

 

 

Artikel I

In artikel I wordt onder de kop ‘winkelstraten’ onder ‘Als winkelstraten, wat betekent dat hier van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur niet met een parkeervergunning mag worden geparkeerd, worden aangewezen’ toegevoegd:

- binnen deelrayon 13.300 (Hendrik Tollensstraat en omgeving) Balijelaan tussen huisnummers 11 en 15 en Croeselaan tussen huisnummers 399 en 417.

- binnen deelrayon 16.400 (Rivierenwijk): Balijelaan tussen huisnummers 2 en 12

 

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op 1 mei 2022.

 

 

Aldus vastgesteld op 25 april 2022.

Namens burgemeester en wethouders van Utrecht,

Bart van der Vossen

Directeur Ruimte

Toelichting

 

Proces

Op basis van de ‘Aanpak betaald parkeren’ komt een blauwe zone bij invoering van betaald parkeren te vervallen. In overleg met ondernemers bekijken we of bij het invoeren van betaald parkeren alternatieven voor de blauwe zone wenselijk zijn. Bijvoorbeeld de aanleg van extra laad- en losplekken, of om het instellen van een ‘winkeltijdenregime’ (voor vergunninghouders niet toegestaan om te parkeren tijdens winkeluren).

 

Per 1 november 2021 is betaald parkeren ingevoerd in een deel van de Croeselaan en een deel van de Balijelaan. Hier zijn ondernemers gevestigd. Uit overleg met de ondernemers blijkt dat een winkeltijdenregime en de aanleg van extra laad- en losplekken wenselijk is. Het winkeltijdenregime wordt met het vaststellen van de wijzigingen per 1 mei 2022 geformaliseerd.

 

Naar boven