Voorontwerpbestemmingsplan ‘parkeren en waterberging visio’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘Parkeren en waterberging Visio’ ter inzage wordt gelegd. Deze bekendmaking is tevens een vooraankondiging als bedoeld in artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied is gelegen aan de Sint Elisabethstraat te Grave (5361 HJ). Het bestemmingsplan maakt de volgende ontwikkelingen mogelijk op het Visio terrein:

  • -

    een parkeerterrein bestaande uit 200 parkeerplaatsen;

  • -

    herstel van de historische vestingwerken inclusief de inwerkingstelling van de Hampoort en Brugpoort;

  • -

    herstel/ontwikkeling ruimte groene vestingsgordel met langzaamverkeersverbindingen (voet- en fietspaden);

  • -

    twee wachthuisjes met maatschappelijke bestemming, waarvan één huisje dient als uitvalsbasis voor het schuttersgilde.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van maandag 9 mei 2022 tot en met zondag 19 juni 2022. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1982.BPGrparkerenVisio-VO01.

Inspraakreactie

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk zijn inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke inspraakreactie richt u aan burgemeester en wethouders van gemeente Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE (zaaknummer Z/20/252148 a.u.b. vermelden). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Erna Daanen van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-854000. Inspraakreacties kunt u niet per e-mail indienen.

Inloopavond

Op dinsdag 10 mei 2022] vindt vanaf 19.30 uur een inloopavond plaats in Catharinahof, Koninginnedijk 252 te Grave. Deze avond is bedoelt om u een goed beeld te geven van het voorontwerpbestemmingsplan en uw vragen te beantwoorden. Op de avond zelf wordt geen gelegenheid geboden om mondelinge inspraakreacties in te dienen.

 

Cuijk, 3 mei 2022

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk

Naar boven