Kennisgeving vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit ‘Veegplan 9’

Besluit

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel hebben in de collegevergadering van 3 mei 2022 een beslissing genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor de locaties die onderdeel zijn van ontwerpbestemmingsplan: ‘Omgevingsplan: Veegplan 9’ (IDN: NL.IMRO.0755.OP2016Herziening09‐ON01).

Het college dient vóór vaststelling van het bestemmingsplan een beslissing te nemen over de vormvrije m.e.r.-beoordeling. Voor alle locaties heeft er in iedere ruimtelijke onderbouwing een vormvrije m.e.r.-beoordeling plaatsgevonden. Uit deze beoordelingen is gebleken dat er geen sprake is van belangrijke nadelige effecten op het milieu. Er hoeft daarom geen milieueffectrapportage te worden opgesteld. Voor de inhoudelijke beoordeling per locatie wordt verwezen naar de ruimtelijke onderbouwingen, onderdeel van ontwerpbestemmingsplan: ‘Omgevingsplan: Veegplan 9’

Terinzagelegging

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 12 mei 2022 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis tijdens openingstijden.

Vervolgprocedure

Een vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit wordt genomen. In dit geval in het kader van de bestemmingsplanprocedure.

Informatie

Voor informatie over deze beslissing kan contact opgenomen worden met de gemeente Boekel via het telefoonnummer 0492 – 326 800.

 

Boekel, 11 mei 2022

 

 

Naar boven