Bekendmaking Voorbereidingsbesluit deel bedrijventerrein Kerkeland te Druten

Burgemeester en wethouders van Druten maken ter voldoening aan het bepaalde in art. 3.7 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2022 een voorbereidingsbesluit heeft vastgesteld ter voorbereiding van een bestemmingsplan voor een deel van het bedrijventerrein Kerkeland te Druten. De begrenzing van het gebied is aangegeven op de bij het raadsbesluit behorende en als zodanig gewaarmerkte verbeelding.

Wat is een voorbereidingsbesluit?

Het voorbereidingsbesluit beoogt te voorkomen dat er ontwikkelingen plaatsvinden in het aangewezen gebied die in strijd zijn met de plannen van het gemeentebestuur. Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om een omgevingsvergunning, die worden ingediend na de inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden aangehouden.

Waar gaat het voorbereidingsbesluit over?

In het voorbereidingsbesluit is het volgende bepaald:

  • In het gebied waarvoor dit voorbereidingsbesluit geldt het zonder omgevingsvergunning verboden is om het gebruik van gronden en bouwwerken of een deel daarvan te wijzigen in een andere vorm van gebruik dan aanwezig op de dag van inwerkingtreding van dit voorbereidingsbesluit;

  • Burgemeester en wethouders vergunning kunnen verlenen wanneer het bouwplan of de voorgenomen wijziging van het gebruik in overeenstemming is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Voorgaande betekent dat vergunning kan worden verleend wanneer er sprake is van een omgevingsvergunningaanvraag voor bedrijfsactiviteiten in milieucategorie 1 of 2 dan wel daar aan gelijk te stellen;

I nwerkingtreding en werkingsduur

Het voorbereidingsbesluit in werking treedt op het moment van bekendmaking. Het besluit heeft een werkingsduur van één jaar.

U kunt het voorbereidingsbesluit bekijken

Het voorbereidingsbesluit en de daarbij behorende verbeelding zijn raadpleegbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het voorbereidingsbesluit is: NL.IMRO.0225.VBKerkelande-VB01. Wilt u de papieren versie van het voorbereidingsbesluit inzien in het gemeentehuis van Druten aan Heuvel 1 dan kunt u hiervoor een afspraak maken via het telefoonnummer 088 432 70 00. Een voorbereidingsbesluit is geen besluit in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. U kunt tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar maken of beroep instellen.

 

Druten, 3 mei 2022

Burgemeester en wethouders voornoemd,

mevrouw C.A.A. van Rhee-Oud Ammerveld, burgemeester

meneer B.P.P. Janssen, secretaris

 

Naar boven