Publicatie voornemen tot verkoop

Naam en contactgegevens Verkoper

  • • De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Sittard-Geleen

  • • Contactpersoon: ivo.nijsten@sittard-geleen.nl

Naam en contactgegevens van de voorgenomen Koper

  • • De stichting Stichting ZOwonen;

 

De onroerende zaak & De gewenste ontwikkeling

De gemeente Sittard-Geleen (hierna: de Gemeente) is voornemens het gebied "President Kennedysingel" te Sittard, kadastraal bekend als gemeente Sittard, sectie B nummer 4891, 4877, 4837, en sectie G 3065, 3064, 3066, 3067, 1839 en 880 (hierna: het Plangebied) te verkopen teneinde binnen dit plangebied sociale huur, middeldure huur en koopappartementen inclusief parkeergelegenheid te laten ontwikkelen door en voor rekening en risico van de koper (hierna: het Project). De te sluiten koopovereenkomst zal niet voorzien in een bouwplicht, maar in een terugleververplichting in het geval koper niet uiterlijk voor een door partijen vastgestelde datum start met de realisatie van het Project.

 

De realisatie van het Project vindt haar oorsprong in de maatschappelijke opgave om op korte termijn de woon- en leefbaarheid in de gemeente, en meer specifiek in het Plangebied, te optimaliseren. Hierbij zijn gemengde wijken, bestaande uit een mix van DAEB, niet-DAEB, middeldure huur- en koopwoningen/-appartementen randvoorwaardelijk. Om deze gewenste ontwikkeling te kunnen realiseren is de Gemeente voornemens het Plangebied te verkopen en in eigendom over te dragen.

 

Objectieve, toetsbare en redelijke criteria

De Gemeente heeft objectieve, toetsbare en redelijke criteria gesteld voor deze verkoop. Die luiden als volgt. De gemeente wenst het Plangebied te verkopen aan een sociale wooncoöperatie als bedoeld in artikel 18a Woningwet 2015. De reden daarvoor is dat de Gemeente op grond van de Woningwet 2015 jaarlijks prestatieafspraken met wooncoöperaties moet maken en de onderhavige verkoop en (her)ontwikkeling van het Plangebied daarvan onderdeel is. Daarnaast heeft de gemeente met ZOwonen, mede vanwege die prestatieafspraken, een convenant gesloten. Dat convenant heeft mede betrekking op dit Plangebied. Vanwege het algemene en binnen de gemeente te dienen belang van voldoende beschikbare en nieuwe sociale en betaalbare (midden) huurwoningen die op deze locatie als één integrale ontwikkeling kunnen worden ontwikkeld, gerealiseerd en geëxploiteerd, is voor de Gemeente ZOwonen de enige geschikte en gegadigde koper. ZOwonen is bereid om voor eigen rekening en risico het gehele Project te (laten) ontwikkelen en realiseren in de periode 2022-2025.

 

Enige serieuze gegadigde

Stichting ZOwonen komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking voor de aankoop van het Plangebied.

 

Bezwaar

Vanaf de datum van publicatie van dit voornemen tot aan het sluiten van de koopovereenkomst wordt een wachttijd van 20 kalenderdagen in acht genomen. Gedurende deze wachttijd is er gelegenheid:

  • (i)

    tot het stellen van vragen over de voorgenomen eigendomsoverdracht én

  • (ii)

    om bezwaren tegen de voorgenomen verkoop aan ZOwonen kenbaar te maken door betekening van een kort geding dagvaarding aan de Gemeente en het zenden van een kopie van deze kort geding dagvaarding aan de contactpersoon.

De Gemeente verzoekt u uw vragen zo vroeg mogelijk te stellen, bij voorkeur binnen 7 kalenderdagen na publicatie, zodat deze ruim voor het einde van de termijn van 20 kalenderdagen kunnen worden beantwoord. Indien na het verstrijken van deze termijn van 20 kalenderdagen geen kort geding aanhangig is gemaakt, wordt het Plangebied door de Gemeente aan ZOwonen verkocht en geleverd en vervalt onherroepelijk het recht om de verkoop en levering van het Plangebied aan ZOwonen in rechte aan te vechten c.q. aan te tasten.

Naar boven