Subsidieregeling Opvang Rijnstreek 2023-2029 open voor inspraak tussen 4 mei en 14 juni 2022

 

De Rijnstreekgemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop zijn met ingang van 2023 als gevolg van de doordecentralisatie maatschappelijke zorg verantwoordelijk voor de opvang van en ondersteuning aan inwoners die dak- of thuisloos zijn geraakt. Hiermee kunnen gemeenten ervoor zorgen dat de benodigde hulp eerder, dichterbij de vertrouwde thuissituatie en meer in samenhang met onze samenwerkings-partners wordt georganiseerd. Dit sluit aan bij het advies dat de Commissie Dannenberg eind 2015 in opdracht van het Rijk uitbracht over de gewenste omslag in de maatschappelijke zorg.

 

Gemeenten hebben besloten om per januari 2023 aan één partij subsidie te verstrekken die in staat is om aan alle inwoners uit de Rijnstreek boven de 18 jaar die dak- en/of thuisloos zijn geraakt opvang en ondersteuning te bieden. In de subsidieregeling Opvang Rijnstreek 2023-2029 zijn aanvullend op de Algemene Subsidieverordening Alphen aan den Rijn 2020 (Asv 2020) criteria opgenomen voor de toekenning van deze subsidie. Deze regeling is tot stand gekomen na een dialoogtraject met geïnteresseerde aanbieders en een klankbordgroep met vertegenwoordigers van (cliënt- en ouder)adviesraden. Omdat het een regeling betreft voor een nieuwe taak van de gemeenten stellen we de regeling zo breed mogelijk open voor een inspraakronde tussen 4 mei 2022 tot 14 juni 2022. Om geïnteresseerde partijen de mogelijkheid te bieden zich voor de zomervakantie voor te bereiden op een subsidieaanvraag wordt ook de concept subsidieuitvraag als bijlage bij de subsidieregeling ter inzage gelegd.

 

Reacties kunnen tot 14 juni 2022 onder vermelding van 'Subsidieregeling Opvang Rijnstreek 2023-2029’ gestuurd worden naar sociaaldomein@alphenaandenrijn.nl

 

Alphen aan den Rijn, 4 mei 2022

Het college van burgemeester en wethouders.

Naar boven