Rectificatie Ontwerpbestemmingsplan Crematorium Nederweert

Voor de locatie Molswingelsdwarsdijk ongenummerd (nabij de Bissebranddijk) te Nederweert en de locatie Platkuil 4-6 te Ospel is een ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Het plan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan “Buitengebied Nederweert”.

Het bestemmingsplan ziet op de realisatie van een crematorium met strooivelden, een gedenkbos, natuurbegraafplaats en een paviljoen. Ten behoeve van de ontwikkeling wordt circa 7 hectare aan nieuw landschap/natuur rondom het crematorium gerealiseerd. De intensieve veehouderij aan de Platkuil 4-6 zal verdwijnen en de bijbehorende bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. De bedrijfswoning wordt omgevormd tot een burgerwoning (NL.IMRO.0946.BPCrematoriumNdw-ON01).

U kunt de stukken van het ontwerpbestemmingsplan inzien van 29 april tot en met 9 juni 2022 bij de centrale klantenbalie, op afspraak of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzageperiode kunt u ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 2728, 6030 AA te Nederweert. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met de heer P. Tullemans van team Ruimte en Wonen.

Nederweert, 28 april 2022

Burgemeester en wethouders van Nederweert

Naar boven