Gedoogverklaring noodopvang vluchtelingen Van Rietlaan 19 in Linschoten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort hebben op 19 april jl. een gedoogverklaring afgegeven voor het opvangen van vluchtelingen op de locatie Van Rietlaan 19 in Linschoten.

Overwegingen

De gemeente Montfoort is bereid een serieuze bijdrage te leveren aan de noodopvang van vluchtelingen uit Oekraïne. De locatie Van Rietlaan 19 in Linschoten biedt voldoende ruimte en voorzieningen om een kwalitatief aanvaardbare opvang te realiseren. De opvang past echter niet in het bestemmingsplan. Burgemeester hebben gezien de noodsituatie besloten de afwijking van het bestemmingsplan tijdelijk te gedogen. De brandveiligheid is onderzocht door de Veiligheidsregio Utrecht en akkoord bevonden.

Er mogen maximaal 24 slaapplekken zijn. De gedoogverklaring geldt voor 6 maanden vanaf 15 mei 2022. Voor een eventuele verlenging van de opvang zal een omgevingsvergunningprocedure moeten worden doorlopen.

Bezwaarclausule

Tegen deze gedoogverklaring is geen bezwaar mogelijk. Indien belanghebbenden het niet eens zijn met de verklaring kunnen zij burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort verzoeken tot handhavend optreden. De hierop volgende besluiten staan wel open voor bezwaar en beroep.

Naar boven