Bekendmaking terinzagelegging ontwerp beleidsregel ‘Hoe en waar in het buitengebied van Zwartewaterland zouden grote zonneparken en windmolens kunnen worden toegelaten?’

In het kader van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maakt de gemeenteraad van de gemeente Zwartewaterland bekend dat vanaf vrijdag 6 mei 2022 tot en met donderdag 16 juni 2022 ter inzage ligt:

Ontwerp beleidsregel ‘Hoe en waar in het buitengebied van Zwartewaterland zouden grote zonneparken en windmolens kunnen worden toegelaten?’

Inhoud concept beleidsregel

Ons buitengebied verandert. Door de energietransitie zullen er ook zonneparken en windmolens in ons buitengebied geplaatst worden. De realisatie van zonneparken en windmolens voor grootschalige opwek zal ons buitengebied veranderen. Grootschalige duurzame energie-opwek in onze gemeente zijn zonneparken groter dan 2 hectare (bruto-oppervlakte) en windmolens hoger dan 100 meter ashoogte.

Maar hoe passen deze zonneparken en windmolenparken in het buitengebied van Zwartewaterland? Het buitengebied moet prettig zijn en blijven om te (be)leven voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Deze beleidsregel biedt het kwalitatieve en procesmatige afwegingskader voor de (fysieke) leefomgeving om zonneparken en windmolens zo goed mogelijk in te passen.

Informatieavond

Gedurende de inzagetermijn wordt er een informatieavond over deze notitie georganiseerd. De datum en het tijdstip worden in de Stadskoerier geplaatst.

Inzage

De bijbehorende ontwerpbeleidsregel kunt u downloaden aan de linkerzijde van de pagina. De papieren versie van de beleidsregel is op afspraak in te zien in het gemeentehuis. Hiervoor kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14038.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Ingediende zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming door de gemeenteraad.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan ‘Burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland’. Per post via: Postbus 23, 8060 AA Hasselt. Wanneer u mondeling een zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de bovengenoemde termijn contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14038. Het is niet mogelijk via e-mail een zienswijze in te dienen.

Wat gebeurt er met de zienswijzen?

De gemeenteraad stelt een eindverslag vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van de gemeenteraad hierop. Degene die een zienswijze heeft ingediend, krijgt een afschrift van het eindverslag toegezonden. In het eindverslag worden géén persoonsgegevens vermeld.

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met team Ruimtelijke Ordening van de eenheid Externe Dienstverlening.

Naar boven