Ruimtelijke Structuurvisie Leiderdorp 2035 aangepast

De gemeenteraad van Leiderdorp heeft op 19 april 2022 besloten om de Structuurvisie Leiderdorp 2035 aan te passen. De financiële paragraaf is aangevuld met het fonds ‘compensatie bedrijventerrein’.  

Aanvulling fondsvorming 

De Baanderij zal in de toekomst (gedeeltelijk) veranderen naar een woon-werkgebied. In de regio is afgesproken dat er compensatie moet plaatsvinden voor bedrijventerreinen die hun functie (deels) verliezen. Dat moet ook van de provincie. Compensatie vindt plaats door de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen binnen de regio. De gemeente maakt daar mogelijk kosten voor. De gemeente mag volgens de Wet ruimtelijke ordening (artikel 6.13 lid 7) een fonds oprichten waar partijen die woningen realiseren op de Baanderij een geldbedrag in moeten storten. Dat geld besteedt de gemeente aan het aanleggen van een nieuw bedrijventerrein. Om het fonds te mogen instellen moet het in de Structuurvisie zijn benoemd. De Structuurvisie is daarom aangevuld met het fonds ‘compensatie bedrijventerrein’.  

Ter inzage

De aanvulling is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (planID: NL.IMRO.0547.SVleiderdorpAF-VG01). Het schriftelijke exemplaar kan tijdens openingstijden worden ingezien bij de receptiebalie in het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1 Leiderdorp. 

Inwerkingtrededing

De aanvulling op de structuurvisie treedt in werking met ingang van de dag na deze bekendmaking. Tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie kan volgens artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

 

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Dave van der Pol, tel. (071) 54 58 536 of via e-mailadres: d.van.der.pol@leiderdorp.nl

 

Naar boven